Заступник міністра фінансів США приїхав у Київ обговорити боротьбу з корупцією в Україні

Микола Ясень 29.05.2024 326

   В матеріалі, який ми запозичуємо з офіційної хроніки, лише побіжно, одним рядком сказано, що американський гість переймався проблемами боротьби з корупцією та фінансовими зловживаннями, розкраданнями в Україні. Але насправді задля цього в першу чергу і здійснив свій візит високий посадовець США. Дякувати Богу, що за цих реалій Штати продовжують надавати воюючій Україні матеріальну допомогу і переймаються тим, аби ми отримали якомога більший зиск від заморожених російських активів.Заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо заявив, що США вживатимуть всіх можливих заходів для тиску на російську економіку. Про це він сказав під час візиту до Києва 29 травня.

Напередодні заступник радника з національної безпеки США Даліп Сінгх припустив, що США можуть посилити санкційний режим щодо росії, а також щодо сторін, які допомагають росії обходити санкції.

   "Ми маємо зробити все можливе, щоб тиснути на цей військово-промисловий комплекс, використовуючи санкції та експортний контроль, і вважати, що все, що ми будемо робити попереду, є значною частиною наших розмов з українськими офіційними особами", — сказав Адеємо під час брифінгу у Києві.

   Адеємо також обговорив з українськими посадовцями зусилля Києва в питання боротьби з корупцією та наголосив, що США продовжуватимуть допомагати Україні залучати приватні інвестиції, зокрема, шляхом збільшення фінансування державного сектору. У Києві Адеємо провів зустріч з міністром фінансів України Сергієм Марченком та іншими урядовцями.

   Посадовець американського Мінфіну також зазначив, що США зосереджують увагу на співпраці з лідерами країн "Групи семи", щоб розблокувати близько 300 мільярдів доларів російських активів, які були заморожені в країнах Заходу після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.

За словами Адеємо, прибутки з цих активів дали б Україні доступ до більшого фінансування в середній та довготерміновій перспективі.

   Раніше цього місяця міністри фінансів G7 обговорювали шляхи залучення майбутніх доходів від російських активів, щоб збільшити фінансування зруйнованої війною України.

    США пропонують "Групі семи" із доходів від російських активів надати Україні позику вартістю до 50 мільярдів доларів. Міністр фінансів Італії під час зустрічі G7 сказав, що рішення не вдається ухвалити, бо між країнами лишаються "істотні технічні та правові питання", але всі розуміють, що рішення ухвалити потрібно.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ