Засуджені за вбивство фермера Олександра Грушки оскаржують довічний вирок

Григорій Давиденко 05.07.2023 283

Суд відпустив убивцю депутата-фермера

   Олександр і Тетяна Грушки

   Учора в Дніпровському апеляційному суді відбулося друге судове засідання із розгляду скарг трьох засуджених за вбивство в грудні 2018 року фермера О. Грушки в Криничанському районі. Колегія суддів заслухала аргументи їхніх адвокатів: чому рішення Баглійського районного суду м. Кам’янське 23 січня 2023 року слід скасувати, а справу направити на новий розгляд в іншому складі суду. Є клопотання про нове дослідження протоколу огляду автомобіля В. Канівця, де були виявлені важливі речові докази злочину, допит понятих і т. п. Конкретні клопотання подали і самі засуджені.

   Зокрема Володимир Божаткін заявив, що не встиг повністю ознайомитися із матеріалами кримінальної справи. Данило Павлюченко повідомив, що в нього є алібі, він був далеко від місця злочину. Валентин Канівець теж прохав скасувати неправомірне, на його думку, рішення суду першої інстанції.

   У своєму слові син загиблого фермера Олександр Грушка заявив:

- Рішення суду першої інстанції законне, адже, як видно, засуджені не визнали факту терору семи осіб родини Олександра і Тетяни Грушок, в т. ч. малолітних дітей, не визнали злочинів пограбування і вбивства, не розкаялися в них. Баглійський районний суд детально і скрупульозно, за участі адвокатів підозрюваних, упродовж майже чотирьох років дослідив усі докази по справі. Є висновок експерта, що постріли зроблені з однієї зброї. Наполягаю на тому, щоб судове рішення про довічне ув’язнення залишилося без змін.

   Після півторагодинного розгляду суд оголосив перерву. Наступне судове засідання по цій справі призначене на 11 годину 30 хвилин 15 вересня 2023 року. Більш детально про аргументи адвокатів потерпілих від резонансного злочину - ними визнано Тетяну Грушку, Владислава Грушку, Генбрілла Джозеф Сіна, Марію Грушку - в наступних публікаціях «Фермера Придніпров’я».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ