Завершено слідство щодо розкрадання газу на 2,1 млрд грн

За матеріалами інтернет-видань 14.08.2024 103
Завершено слідство щодо розкрадання газу на 2,1 млрд грн
#НАБУ і #САП завершили розслідування за підозрою народного депутата України IX скликання в організації заволодіння природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.
Підконтрольні нардепу підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ (Львівська обл.) уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва тепла для населення. З метою здешевлення опалення для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими за ринкові. Однак блакитне паливо не планували використовувати для забезпечення українців теплом. Натомість підприємства пустили його на виробництво електроенергії, яку надалі реалізували за ринковою ціною.
Унаслідок злочинних дій прибутковість виробництва електроенергії Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ у деякі періоди перевищувала 100%.
Надалі нардеп організував легалізацію частини надприбутків шляхом їх переведення на рахунки підконтрольної ТОВ та компаній-нерезидентів, зокрема зареєстрованих у Кіпрській Республіці та на Маршаллових Островах, їх змішування та маскування та врешті-решт повернення в Україну під виглядом іноземних інвестицій для фінансування бізнесу на Львівщині.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ