Заява учасників Міжнародного онлайн-мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу

За матеріалами інтернет-видань 18.05.2022 620
Переглянути оригінальне зображення
Вісім років тому, 20 лютого 2014 року, з окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь розпочалася російська агресія проти України.
Вже 84 дні, з 24 лютого 2022 року, Україна та її народ протистоїть повномасштабному вторгненню російської федерації, яке супроводжується безпрецедентними за своєю жорстокістю і воєнними злочинами та злочинами проти людяності – актами геноциду.
У ХХI столітті в центрі Європи відбувається гуманітарна катастрофа, яка загрожує набути форм і масштабів, що можуть призвести до знищення людської цивілізації.
Варварство, жорстокість та дикість увірвалися в Україну знову за командою з москви, звідки і в ХХ столітті віддавалися злочинні розпорядження про вбивство мільйонів українців через штучно організований Голодомор та знищення кримськотатарського народу, висиливши його зі своєї Батьківщини.
Проте злочинним планам рф - держави-агресора цього разу було уготовано ганебну поразку.
Завдяки героїчній відсічі Збройних Сил України російським військам, самовідданому захисту українським народом своєї землі, нарешті людство стало усвідомлювати, що злочини геноциду, скоєні державами раніше, що залишилися безкарними, мають властивість повертатися більш масштабними потрясіннями і трагедіями.
Єднання міжнародної спільноти на підтримку України та надання військової допомоги для відсічі російській агресії дає нам впевненість, що російсько-українська війна завершиться перемогою України та відновленням суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Крим – Батьківщину кримськотатарського народу.
Учасники Міжнародного онлайн-мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу, здійсненого комуністичним режимом СРСР 18 травня 1944 року:
- схиляють голови в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу і висловлюють скорботу за десятками тисяч жертв злочинів проти людяності, які скоюють російські війська на території України;
- висловлюють підтримку мужньому кримськотатарському народу, який зберігає в умовах російської окупації відданість Криму та вірність Українській державі;
- відзначають стійкість та незламність кримських політв'язнів;
- висловлюють вдячність та повагу до Збройних Сил України;
- пишаються відвагою та готовністю до самопожертви жителів Криму – військовослужбовців Збройних Сил України та бійців підрозділів територіальної оборони;
- наголошують на важливості ролі волонтерів, активістів громадянського суспільства, журналістів у консолідації українського суспільства.
Учасники Міжнародного онлайн-мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу підтримують позицію Меджлісу кримськотатарського народу про те, що російсько-українська війна завершиться з відновленням суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим.
Учасники Міжнародного онлайн-мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ