Збірна України з футболу зіграла 0 : 0 з Бельгією, але цього виявилося недостатньо...

За матеріалами інтернет-видань 26.06.2024 253
Збірна України з футболу зіграла 0 : 0 з Бельгією, але цього виявилося недостатньо...

Збірна України залишилася поза плей-оф чемпіонату Європи-2024 за підсумками третього туру в групі Е. "Синьо-жовті" у заключному матчі на турнірі зіграли внічию з Бельгією — 0:0.

   Сергій Олексюк, "Суспільне Спорт".

   До останнього туру всі чотири збірні квартету підходили з однаковим доробком у три очки. За додатковими показниками групу очолювала Румунія; Україна натомість посідала останню, четверту сходинку.

Для виходу до 1/8 фіналу Україні було необхідно перемагати бельгійців або грати внічию та розраховувати, що паралельний поєдинок Словаччина — Румунія закінчиться перемогою однієї з команд.

    Як розгортався третій тур у групі Е?

  • Події паралельного поєдинку грали на руку Україні, коли на екваторі першого тайму Словаччина повела проти Румунії. Навіс від партнера до штрафного майданчика замкнув Ондрей Дуда — 1:0.
  • У матчі Україна — Бельгія в першому таймі зберігався паритет. Небезпечного удару в ближній кут завдавав Кевін Де Брейне, але м'яч пройшов поруч зі стійкою воріт Анатолія Трубіна.
  • До завершення перших таймів у обох поєдинках рахунок зрівняла Румунія. На 37-й хвилині Резван Марін реалізував пенальті за фол словаків у власному штрафному. 1:1 — Україна в режимі реального часу повернулася на останнє місце групи.
  • Гострий момент українці створили наприкінці першого тайму. Микола Шапаренко розрізною передачею "знайшов" у штрафному Романа Яремчука, але форвард замість удару вирішив прострілювати на Артема Довбика — вийшло засильно.
  • У другому таймі Трубіну доводилося вступати в гру після спроб від Ромелу Лукаку та Янніка Карраско. "Синьо-жовті" відповіли кількома епізодами за участю Довбика, проте до ударів у площину справа не доходила.
  • За "сухого" рахунку Руслан Маліновський спробував завдати гострого удару прямо з кутового — голкіпер Кун Кастельс зреагував у останній момент. Вже на компенсованих хвилинах вирвати перемогу міг Георгій Судаков, проте пробив у воротаря.

Євро-2024. 3-й тур

  • Україна — Бельгія 0:0
  • Словаччина — Румунія 1:1

За однакових очок додаткові показники визначали підсумкове розташування команд у групі E. Румунія та Бельгія потрапили до плей-оф з топ-2, Словаччина — за рейтингом третіх місць.

Підсумкова таблиця групи Е

  1. Румунія — 4 очки (3 матчі), 4:3 (різниця голів)
  2. Бельгія — 4 (3), 2:1
  3. Словаччина — 4 (3), 3:3
  4. Україна — 4 (3), 2:4

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ