Зеленодольські бібліотеки справляють подвійне свято

За матеріалами інтернет-видань 30.09.2022 362
Зеленодольські бібліотеки справляють подвійне свято

30 вересня  - Всесвітній день бібліотек. 

І у Зеленодольська міська бібліотека і Зеленодольська міська бібліотека для дітей -  півстолітній ювілей, - повідомила  Зеленодольська міська територіальна громада. 
Книжковий фонд бібліотек загалом складає 26 тисяч примірників. Щорічно кожна з бібліотек обслуговує близько 1000 читачів. Очолюють бібліотечні колективи віддані улюбленій професії Світлана Романюк і Тетяна Павлюченко.  


Відомо, що наразі бібліотеки є соціокультурними центрами громади. Так, у зеленодольців є гарна нагода приєднатися до краєзнавчої, історико - етнографічної, декоративно-ужиткової діючих бібліотечних груп.  У бібліотеках працюють читацькі об`єднання «Калинка», «З джерел рідного краю», «Чиста криниця», «Срібні струни».

Зеленодольська міська бібліотека у 2018 році долучилася до корпоративного проєкту бібліотек  Дніпропетровщини «Електронний каталог». А у 2021  році бібліотеку включено до програми поповнення  книжкових фондів бібліотек України Українського інституту книги, внаслідок чого книжкові фонди  збільшилися загалом на 647 примірників книг.
Впродовж 50 років бібліотеки виховали в громаді цілу плеяду вдячних читачів і читацьких династій. Попереду багато творчих планів і перспектив, зауважують бібліотекарі, тож нехай вони збуваються!
З професійним святом, шановні! Залишайтеся вагомим осередком формування і розвитку особистості!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ