Зеленський: «безкарність росії за збитий МН17 призвела до війни в Україні»

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2022 340

Безкарність росії за збитий MH17 призвела до вторгнення в Україну - Зеленський

 
Президент України Володимир Зеленський упевнений в необхідності удосконалення можливостей міжнародних інституцій щодо притягнення до відповідальності за воєнні злочини. Про це він заявив у зверненні до парламенту Австралії, повідомляє Укрінформ:

- Потрібно удосконалити можливості міжнародних інституцій, які створювались для відповідальності воєнних злочинців і тих, хто скоює будь-які злочинні дії, за які може покарати солідарно увесь світ, а не якась одна держава окремо. Якби це було зроблено вчасно, життя у світі стало би в рази безпечнішим.

Зеленський нагадав про трагедію малазійського Боїнгу MH17, збитого російськими окупантами в небі над українським сходом, коли загинуло 298 людей.

У той же час він підкреслив, що досі не вдалося притягнути до відповідальності тих, хто спричинив цю трагедію:

-  Вони переховуються на території росії. І, очевидно, отримали гарантії безпеки від російської держави. Чи виплатила росія компенсації родичам загиблих? Ні. Вона і досі заперечує свою провину в трагедії. Минуло вже вісім років, а справедливість так і не відновлена, і ніхто не знає, скільки ще часу знадобиться, щоб хоча б одна трагедія отримала гідну відповідь від міжнародної спільноти.

Водночас Президент наголосив, що непокаране зло повертається, повертається «окриленим, з відчуттям всемогутності»:

- Якби світ покарав росію за те, що вона зробила у 2014 році, не було би жодного із жахіть цього вторгнення в Україну у 2022 році. Потрібно виправляти, ці страшні помилки, і виправляти зараз.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ