Зеленський доручив створити Сили безпілотних систем ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 07.02.2024 363

 Володимир Зеленський

   Президент України Володимир Зеленський видав указ про створення в Україні Сил безпілотних систем ЗСУро це йдеться на офіційному сайті інтернет-представництва президента України.

   Президент доручив Кабінету Міністрів із залученням Генштабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за підсумками внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

У своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський прокоментував рішення щодо створення Сил безпілотних систем.

   "Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил - Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього - це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою", - заявив президент. 

   Він наголосив, що дрони довели свою ефективність у боях на всіх площинах: на землі, у небі, у морі. Завдяки дронам Україна змінила безпекову ситуацію в Чорному морі. Сили оборони значною мірою завдяки ним відбивають штурми та нищать ворожу техніку.

   "Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що це завдання для армії, Міністерства оборони та уряду загалом. 

   "Щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО", - сказав президент.

                    Заява Умєрова

    Міністр оборони Рустем Умєров вважає створення Сил безпілотних систем важливим кроком у розбудові українського війська. 

   "Нові доктрини, застосування, планування, замовлення. Нові підходи. Нові технології. Безпілотні системи вже створили перевагу України на полі бою. Наступні кроки Сил безпілотних систем – опрацювання досвіду і масштабування. До Перемоги", - написав він у Facebook.

  • 31 січня повідомлялося, що безпілотник ГУР вночі атакував Санкт-Петербург: дрон упав на територію нафтопереробного заводу.
  • 1 лютого міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що у 2024 році у планах Агенції оборонних закупівель Міноборони контракти на сотні тисяч безпілотників.
  • 1 лютого військовослужбовець ЗСУ Сергій Волков розповів про роботу ударного гексакоптера Vampire, який ворог називає "Бабою Ягою".
  •    "Еспресо".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ