Зеленський не говорив правди про напад рф, Чорновіл розкритикував це рішення

Григорій Давиденко 16.08.2022 433

Владимир Зеленский: фото, биография, досье

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю WP заявив сьогодні, що українську владу попереджали про російське вторгнення, проте конкретних даних партнери не надавали. Він також заявив, що якби людям розповідали про можливу війну раніше, то це призвело б до масштабної паніки, і захищатися було б важче:

        - Ви не можете просто сказати мені: "Слухай, ти повинен почати готувати людей зараз і сказати їм, що потрібно відкласти гроші, їм потрібно запастися їжею". Якби ми це повідомили — а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні.

         Я не кажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають з країни".

        І ось що сталося, коли почалося вторгнення — ми були настільки сильними, наскільки могли бути. Частина наших людей виїхала, але більшість залишилася тут, воювали за свої домівки. І як би цинічно це не звучало, але це люди, які все зупинили. Одна справа, коли хаос контрольований і це військовий час — ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру.

        Ця заява В. Зеленського вже піддана в соцмережах критиці. Вочевидь, рішення усе втаємничити ухвалювали цивільні люди, котрі не розуміють, що за сьогоднішніми стандартами на підготовку солдата іде від 6 місяців до року. Геть забуте і давно відоме "хочеш миру - готуйся до війни". Кажуть, підготовлений - значить, озброєний. Певно ж, коли б українців завчасно готували до війни, то не довелося б роздавати понад 25 тисяч автоматів за один день та 10 мільйонів патронів, як це сталося в Києві 26 лютого 2022 року. Про це тоді повідомив міністр МВС Денис Монастирський, зауваживши, що основну роль у відбитті рашистського штурму Києва відіграла самоорганізація населення. Можна згадати ще, як бойовий генерал Сергій Кривонос, котрий у РНБО наполягав на створенні по всій Україні тероборони, був звільнений з посади президентом.

Черновол Тарас Вячеславович (Чорновіл Тарас) - биография. Новости. Фейсбук.  Ютуб | ua-rating.com

Опонент В. Зеленського, народний депутат 4-х скликань, політолог Тарас Чорновіл в мережі ФБ розкритикував рішення гаранта Конституції України приховати правду на напад росії від власних громадян:

       - Не суди українців по собі та своїй мерзенній "сімейці Адамсів". Українці 8 років прожили в умовах війни і не втікали нікуди, хоча всі кордони були відкриті, й навіть Порошенко для них безвіз відвоював. Але, коли стало відомо, що ворог вторгся в Україну, сотні тисяч помчали до центрів комплектації ЗСУ. Якби ти сповістив людей про дані розвідок щодо підготовки вторгнення ще в тому ж жовтні чи хоч на початку лютого, ті самі люди стояли б у тих самих чергах, щоб поповнити армійські ряди, заповнити штучно створений тобою некомплект наших бригад у 40-60%. До 24 лютого було б достатньо військ, щоб перекрити всі напрямки. Але ж ти злодійкувато їм прямо заявив, що не хочеш збільшувати армію, бо тоді не зможеш так осатаніло красти на дорогах.
              І зараз продовжуєш бре-----ти й принижувати українців, принижуючи їх порівнянням із своєю нікчемністю. Якби ти не роззброював армію, не скорочував її склад, не наказував відвести війська з ключових напрямків імовірної атаки, цієї війни б не було. Так, на Україну напав путлєр із своєю ордою, але це саме ти відкрив йому двері. І саме ти несеш відповідальність за ті десятки тисяч загиблих та мільйони зламаних доль!
         Війна, ми переважно живемо одним днем. А деколи слід оглянутися, який шлях ми пройшли за ці страшні місяці. У тому числі й очима іноземців. Дивлюся на все це й пробую собі уявити: а якби не зрада, якби не знищували свою армію, не блокували озброєння, якби готувалися до війни, а не до шашликів... Які б тоді були результати, як би нас показували в цілому світі?
         Хоча, тоді цієї війни б не було взагалі. Але, мабуть, це не всіх влаштовувало. Хтось у владі давно працював на ворога, а в когось у мирній Україні рейтинги заходили в круте піке, ще комусь війна байдужа - головне, що до останку можна було красти на дорогах, а щось і на повоєнній відбудові, це взагалі клондайк, та й війна ж усе спише. А для більшості слуг домінантною була абсолютно звихнута, як для нормальної людини, теза (чув її вже не від одного): "От ти кажеш, що треба було купувати зброю, фінансувати армію, готуватися до війни... А от ми б усе це зробили, а війна раптом не почалася. І що тоді?"
          Цим лакеям десятки тисяч загиблих, поранені, травмовані із зруйнованими долями люди, мільйони біженців не цікаві. Вони й зараз живуть в іншій реальності, де головне лояльність до влади й гроші від неї. Але ж ми - не вони! Тому ці спогади точно викличуть зворушення в кожного з нас.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ