Земля стала причиною війни між лікарнею імені Мечникова та міською радою Дніпра

Марина Бабич 27.07.2023 1027
Земля стала причиною війни між лікарнею імені Мечникова та міською радою Дніпра

"Лікарня Мечникова -  наш другий дім, наша друга сім'я. І ми не дамо її нас позбавити", - сказав Юрій Скребець, заступник головного лікаря з хірургічної допомоги, нейрохірург, виступаючи перед колегами лікарні одразу після приїзду з фронту.
За його словами, у когось виникло бажання захопити шматочок України, в когось - шматочок лікарні.

"Потім апетити зросли: виникло бажання захопити всю Україну, а в когось - всю лікарню. У всіх диктаторів однакові замашки, але і всі вони закінчують однаково. Давайте збережемо лікарню Мечникова", - провів паралелі відомий український лікар.

Питання землі, на якій працює лікарня Мечникова, до сих пір  не вирішене відкрито міською владою. На думку лікарів, триває замовчування певних процесів, перевертання фактів, введення в оману далеких від справи людей.

Генеральний директор лікарні Сергій Риженко на 39 сесії міської ради підкреслив, що сьогодні земля лікарні Мечникова має 200 років історії, великої історії порятунку життів.

"Ми сьогодні граємося в ще одну війну без політичних інтересів. Політики нема, повторюю.
Коли ми віддаємо документи до органів місцевого самоврядування, то результат має бути через місяць або його відміна. А натомість до нас приходять невідомі люди з рулетками обмірювати територію , знімають на камеру, принижують у фейкових фільмах наш багатотисячний колектив, і на наші зауваження напишуть купу образ, або депутатський запит до правоохоронних органів, за який ви всі в залі, друзі, дружно проголосуєте. І на цьому вільна Україна закінчується. Ви стали рабами або худобою..."- звернувся до дніпровських депутатів Сергій Риженко.

19 липня 2023 року сесія Дніпровської міської ради розглянула  земельне питання лікарні Мечникова тривалістю в 5 років.  47 депутатів підтримали рішення на користь потужного медичного хабу всієї України. Дозвіл на розроблення проекту землеустрою надано, але через затягування процесу  у часі залишається  купа перешкод для отримання позитивного результату.

За словами Сергія Риженка, 14 липня 2023 року юридичний представник лікарні Мечникова Василь Підлужний подав позов до суду на бездіяльність міської влади. Це зроблено на захист інтересів лікарні ще до того моменту, коли  питання її землі з'явилось на Порядку денному сесії.

А, можливо, через це і з'явилось...

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ