Земля заказника «Приорільський» вилучена із оренди

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2022 461
Земля заказника «Приорільський» вилучена із оренди

Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області незаконно розпорядилося земельною ділянкою та надало землі площею майже 45 га в оренду фізичній особі для нецільового призначення – сінокосіння та випасання худоби. Повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура.
Ці землі мають особливу цінність для охорони навколишнього природного середовища  та знаходяться у межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Приорільський».


Ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Приорільский» був створений у Дніпропетровській області Указом Президента України ще у 1998 році - для збереження і відтворення заплавно-терасового природного комплексу з унікальними екосистемами. Його площа становить 8377 га.
На території заказника охороняються рідкісні види рослин та тварин, які занесені до Червоної Книги України. Наприклад, астрагал шерстистоквітковий, тюльпан дібровний, рябчик малий, ковила дніпровська, ковила пірчаста, дозорець – імператор, жук – олень, гадюка степова, орел – карлик, тхір степовий та інші.    


За позовом Новомосковської окружної прокуратури судом прийнято рішення про повернення державі земель природно-заповідного призначення, розташованих на території Чернеччинської ОТГ вартістю понад 40 млн. грн.
Позовні вимоги прокуратури судом задоволено в повному обсязі, договір оренди визнано недійсним, земельну ділянку природно-заповідного призначення витребувано на користь держави.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ