«Зі свого боку гарантую максимальну відкритість для встановлення істини», - Микола Сольський

За матеріалами інтернет-видань 23.04.2024 563
«Зі свого боку гарантую максимальну відкритість для встановлення істини», - Микола Сольський
Міністр агрополітики Микола Сольський прокоментував повідомлення НАБУ про його підозру в махінаціях із землею.
Зокрема, на ФБ-сторінці міністерства він пише:
 
 
"Події, щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру мені та щодо яких поширюється інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час коли я був адвокатом та не був ані Міністром аграрної політики та продовольства України, ані Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.
Обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ.
Зі свого боку гарантую максимальну відкритість для встановлення істини, але і в цьому немає потреби - всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів.
                                                              Микола Сольський
 
 
Як повідомляють джерела ZN.UA у фракції "Слуга народу", 22 квітня ввечері в парламенті відбулося засідання малої фракції за участю президента.
У підсумку вирішення кадрових питань в уряді перенесли ще на тиждень.

На засіданні фракції був присутній також прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Ідеться про вже відомий список кандидатів на вихід із кабміну Шмигаля, який сам, найімовірніше, залишиться в кріслі.

У списку:

🔹 Віцепрем'єр-міністр із відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков;

🔹 Міністр юстиції Денис Малюська;

🔹 Міністр аграрної політики Микола Сольський;

🔹 Міністерка реінтеграції Ірина Верещук;

🔹 Міністр освіти Оксен Лісовий.
 
 
"Дуже складна конструкція. Спроба прибрати когось піднімає питання щодо інших. Поки що не складається. Тому всі рішення відклали ще на тиждень", — поділилося джерело.
 

 

Раніше джерела ZN.UA повідомляли, що Зеленський разом із найближчим оточенням, збираючи ланцюг кадрових рішень, узгодили заміну генпрокурора України Андрія Костіна. Найбільш ймовірним його наступником є очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака: Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. За даними ZN.UA, Зеленський до 20 травня ‒ дати, коли спливає п'ятирічний термін його каденції ‒ прагне позбутися усіх людей, до кого він не має абсолютної довіри.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ