Знайдено активи осіб, які «спеціалізувалися» на торгівлі людськими органами

Микола Ясень 17.03.2024 419

 

17 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ

Новина з новин, якщо хочете знати. Навіть правоохоронці з подивом зауважують, що подібних кримінальних проваджень на території України не було впродовж багатьох останніх років.На Дніпропетровщині тим паче.

Так от, Агентство з розшуку та менеджменту активів в рамках "сенсаційного" резонансного провадження розшукало активи підозрюваних в торгівлі людськими органами.

Цей розшук був здійснений на запит СУ Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

І от тепер як зазначили у АРМА, досудовим розслідуванням встановлено, що "група осіб та їхніх спільників, використовуючи службове становище та особисті зв’язки, здійснювали незаконну торгівлю анатомічними матеріалами людей у 2022-2023 роках".

Уточнюється, що працівники Управління виявлення та розшуку активів АРМА "за допомогою інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних проаналізували обсяг інформації щодо вказаних осіб, а також наявність у їхній власності різних активів".

За словами заступника Голови АРМА Павла Великоречаніна, співробітники Агентства виявили та розшукали банківські рахунки, а також житлову та нежитлову нерухомість, транспортні засоби, земельні ділянки та навіть водне судно.

Отримані дані АРМА спрямувало до органу досудового розслідування для вжиття відповідних заходів, а саме накладення арешту на виявлені активи.

У АРМА дійсно зауважують, що подібних кримінальних проваджень на території України не було впродовж багатьох років. Але тепер маємо, що маємо. Як то кажуть, дожилися.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ