До Волині окупанти можуть потрапити лише у страшному сні

Григорій Давиденко 24.10.2023 2637

   Давнє волинське місто Млинів на березі повноводої Ікви із  мальовничою природою,  добре збереженими пам’ятками історії і патріотичними жителями запам’ятається кожному, хто його відвідає. Приємно вражає і чимала кількість маленьких діток, з ними ходять і їздять скрізь, переважно мами і бабусі. Рівненщина є визнаним українським лідером з народжуваності, традиційно місцева молодь не відкладає одруження на потім.

млинів - КРАПКА

    У липні автор цих рядків побував у Млинові для участі в шаховому турнірі V Меморіалу пам’яті військового кореспондента, редактора першої в Україні армійської бригадної газети «Волинський щит» Олександра Бухтатого. Ця людина свято вірила в Українську армію  та нашу спільну перемогу. Військові пригадують: «Олександр Бухтатий всюди був з нами - і на полігоні, і в районі ведення бойових дій. Він завжди казав: "Робимо, що можемо і що треба!"

Млинівський парк — Вікіпедія

  Під час поїздки вдалося поспілкуватися з місцевими мешканцями про найбільшу українську біду - фашистську навалу, організовану державою-терористом рф. Ось що розповіла працівниця сфери послуг старшого віку Наталія із села у Млинівському районі:

 - Моя мама - росіянка. Тато привіз її із Поволжя, де проходив строкову військову службу, у Млинівщину. Дуже дивуюся, чому росіяни на нас напали – ми ж їхнього хліба не забираємо? Ні землі, ні води, ні сонця їхнього. У них – олігархи, переважно євреї, та бідні люди, і у нас - також. Хто, що і з ким не поділив?Тепер в одному селі лиш поховали  солдата, як в іншому повідомляють про полеглого земляка… Доки ж це триватиме, чому світ не допоможе нам, як слід? Мій чоловік уже вийшов на пенсію, але пропонує створити в Україні добровільні військові бригади із тих, кому більше 60 років, хто ще має здоров’я. Він каже, що «молоді» пенсіонери усі раніше служили, добре володіють зброєю, тож чимось допоможуть армії. А по іншому навіть не знаю, як зупинити цю дику орду, лише усім миром.

   Далі роздуми члена НСЖУ Рівненщини, автора популярної шахово-філософської книги «Два світи Василя Іванчука» Мирона Козака:

- Звільнились українці від татаро-монголського іга – звільнимось і від путінської московії! Ні жорстокий пйотр перший, ні розбещена катерина друга, ні картавий жидо-калмик владімір лєнін, ні садист-голодоморець йосип сталін не знищили українство. Не знищить його і народжений в петербурзі новітній кадебістський карлик владімір путін. Він – лиш обрізаний авантюрист рас-путін! І загибель його буде страшніша, аніж грішки распутіна.

   Наступною є розповідь Жанни, молодого бухгалтера:

- У мене двоюрідна сестра живе в Краснодарі. Вона розказувала, коли ерефія почала війну в Україну в 2014-му, то краснодарський хлопець на знак протесту виніс на вулицю диван і запалив. У нього дівчина в Луганській області, і він не зміг до неї потрапити через бойові дії. Забрали того хлопця, більше його, на жаль, не бачили… Сестра все розуміє, співчуває нам, як і багато хто в Кубані. У них там порядок, все добротне, як і в Україні. По селах і сьогодні люди говорять українською, а по містах більше російською. А у кацапії, як вони кажуть на росію, там бідність і жебрацтво.

    Насамкінець довелося поговорити із ветераном праці Олександром, жителем Рівного. Настрої волинян щодо агресії рф абсолютно безкомпромісні:

- До Волині окупанти можуть потрапити лише у страшному сні. Бо тут по них стрілятиме кожен кущ. І старі, і молоді, всі візьмемо зброю до рук і гнатимемо божевільних зайд геть з України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ