Ерефія збожеволіла і відкрито пішла війною на Україну

Григорій Давиденко 25.02.2022 587

Рано-вранці 24 лютого московія кинула одурманених її фашистською пропагандою синів різних, підкорених нею раніше, народів у атаку. Кремлівська верхівка свідомо і цинічно зігнорувала усі підписані нею міжнародні угоди, в т. ч. Будапештський меморандум. Світовий порядок зруйнований вщент, в облудно-дикунський спосіб. Ракетно-бомбовим ударам піддані біля 70 військових частин, летовищ і позицій українських захисників. За даними ЗСУ, в наступі сухопутних сил ворога взяли участь 60 із 90 батальйонно-тактичних груп, підтягнених до кордонів нашої держави. Введений військовий стан, дипломатичні стосунки з рф розірвані, оголошена загальна мобілізація.

Проте «бліцкриг» в дусі фашистської Німеччини 1941-го рашистам не вдався, на більшості напрямків ворог зупинений героїчним опором наших бійців. За даними Міністерства оборони України, за добу від початку російського вторгнення українські війська орієнтовно знищили 800 окупантів, сім літаків, 6 гелікоптерів, більше 30 танків та 130 одиниць бронетехніки. На жаль, з нашого боку загинули 137 захисників і 157 цивільних, з них дві дитини. Зруйновані 10 мостів, чотири з них підірвали наші воїни, аби перекрити дорогу ворогу. На острові Зміїний полягли 13 його захисників, яких керівництво держави пообіцяло представити до звання Герой України.

Глибока занепокоєність переросла в дії

Учора облудні шати «миротворців» упали з ерефії і для всього демократичного світу, який нарешті почав застосовувати якісь санкції. Але ще не обіцяні «пекельні». Що дуже дивно, адже диких звірів одразу садять в міцну залізну клітку, з якої вони не можуть вирватися. І не дають їм жодного шансу на якусь «прогулянку». Сумніви у цьому плані коштують надзвичайно дорого. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив: «усі, хто зараз сумнівається, чи треба відключати Росію від SWIFT, мають розуміти, що кров невинних українських чоловіків, жінок і дітей буде і на їхніх руках!»

З історії відоме застереження ще Нестора-літописця «суздальці для нас є ворогом набагато небезпечнішим, ніж половці». Відтоді і тягнеться зі сходу цей кривавий чорний слід в Україну. Спалення Києва Боголюбським 1169-го, Батуринська різня 1709-го, окупація УНР, голодомор 33-го і 47-го років, війна 1944-1960 з УПА, Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей… Це вже приблизно сорокова велика війна між нашими народами, третину з яких Україна виграла. Яка росія велика за територією, і яка Україна, і йому що - мало? Так висловився шестикласник Дніпропетровщини біля географічної карти світу в 2014-му.

Дніпропетровська область обстріляна, всі діють для відбиття агресії

Російські окупанти 24 лютого піддали ракетному обстрілу і сім військових частинах на території області. Знищені та пошкоджені склади з боєприпасами, частина казарм та інших приміщень. Нанесений повітряний удар по радіолокаційній системі аеропорту Дніпра. Обласна прокуратура за всіма цими фактами розпочала розслідування, повідомила її прес-служба.

Одразу після нападу у всіх об’єднаних громадах області відбулися позачергові сесії і надзвичайні наради. Ухвалені рішення з підготовки приміщень для прийому жителів інших областей в разі евакуації, роздані повістки мобілізованим воїнам запасу. Взяті під охорону мости, підстанції, водні споруди тощо, дані дозволи сільських голів на оснащення мисливською зброєю груп місцевої тероборони. Варто одразу давати цим бійцям стрілкову зброю, як у Києві, щоб не допустити приходу «мишебратів». У Дніпрі на базі ОДА утворена військова адміністрація. Влада і громадяни Січеславщини діють за принципом «все для фронту, все для перемоги!»

Сьогодні вранці президент України Володимир Зеленський своїм указом створив Ставку Верховного головнокомандувача, її координатором призначений секретар РНБО Олексій Данілов. «Зупиняйте ворога всюди, де бачите. Доля України залежить тільки від українців. Ніхто інший, окрім нас самих, не буде керувати нашим життям. Ми на своїй землі, за нами – правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети «Калібр» безпорадні проти свободи», – підкреслив В. Зеленський у зверненні до громадян.

Учорашній день приніс і добрі вісті. Російські окупанти через тотальний спротив українських захисників здаються в полон. Під Черніговом підняв руки розвідувальний взвод 74-ї мотострілкової бригади з Кемеровської області. Старшина Костянтин Буйнічев повідомив «були навчання в Єльні, вчора дізналися про наступ на Україну, думали, що повертатимемося додому. Воювати ми не збиралися». 

Вже починають лунати голоси про початок перемовин з Путіним. Про що? Їхніми темами можуть бути лише три питання – негайне припинення вогню, відновлення територіальної цілісності України, обмін полоненими і визначення розмірів руйнувань за 8 років війни. А переговори «про мир» приводять, як видно, лише до ескалації війни.

Буде важко, але переможемо завдяки монолітній єдності війська, влади і армії. Слава Україні і нашим воїнам!

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ