Іване Івановичу, що там у вашій Іванівці? засторога!

Микола Нечипоренко 09.05.2022 1946

              

 

 

 

 

 

Телефоную у село Іванівка – це нині Новопавлівська громада - давньому знайомому Івану Івановичу. Привід трагічний і страшний. Вчора, 8 травня,  усі без винятку сайти електронних видань Дніпропетровщини до пізнього вечора були заповнені вражаючим повідомленням: на межі з Донецькою областю в Іванівці Синельниківського району від вибуху ворожого «гостинця» загинув підліток, якому йшов лише 14 рік від роду. Дитина коротше. Тут же населені пункти Новопавлівської громади, як і сусідньої Великомихайлівської, два тижні поспіль обстрілюються російськими окупантами ракетами та снарядами. От хлопець десь за селом і знайшов та підібрав фрагмент, як потім з”ясувалося, ворожої касетної ракети, котра не зірвалася. Нагадаємо, що ракети, яка давно належить до забороненої, неконвенційної зброї. І котра здатна детонувати і через тривалий після «невдалого» прильоту час. Як і сталося у цьому випадку: хлопець притяг «цікаву залізяку» у двір свого ж дому, а 8 травня опівдні чи то перекладав знахідку, чи заходився її розбирати, та скінчилося це тим, що вона вибухнула. Підліток зазнав численних травм і ушкоджень осколками, від яких вижити був уже позбавлений  шансів - помер на місці.

Село це не те що приголомшило – струсонуло й заціпило від жаху, як висловився Іван Іванович. Але якщо йому вірити, а не вірити йому не можна, люди тут поважного пенсійного віку сьогодні, 9 травня, не можуть стримати гніву та свого обурення тим, що слідом же божевільний виродок-фашист путін дозволив собі насміятися й поглумитися над ними. Адже ця падлюка цинічно й знущально привітала з Днем перемоги у Другій світовій і ветеранів України. Побажавши їм здоров”я, благополуччя і – уявіть собі! – миру. Це ж треба бути настільки гнидою і потворою, щоб видавати себе за доброзичливця, убивши уже тисячі й тисячі мирного українського населення і майже три сотні його дітей, а ще більше покалічивши. І бути також підступним песиголовцем, який випестив дикунами, убивцями, гвалтівниками і мародерами своїх же підлітків-дітей, котрі сьогодні просто не мають права жити не тільки в Європі, а і на своїй землі. «Руський мір» виявився фанатично людиноненависницьким та вовчим, ненажерливим на все чуже та нетерплячим до своїх близьких і далеких сусідів – хіба я це, запитав мене мій знайомий Іван Іванович з села Іванівки, не правду кажу?

- Ви тільки вдумайтеся, - продовжив Іван Іванович, - що сьогодні у нас, тобто на теренах колишнього Союзу РСР, відбувається? москва влаштувала парад на честь Перемоги над фашизмом, яку чи не українські воїни в першу ж чергу і завоювали, а фашизм то насправді залишився неподоланним. Фашизм точніше відродився знову, і не десь, а в протухлій і злостивій російській імперії. В москві як її пуповині, яка - тепер й поготів ясно – не має ніякого коріння в Київській Русі… Скільки можна отак цинічно, брехливо й нахабно глумитися і над історією. і над українським народом? Досить! Настав час раз і назавжди оборонною й наступальною зброєю, геть розпеченим залізом і усіма фібрами наших вистражданих душ поквитатися та розквитатися нарешті з фашистським – рашистським! – «руським міром».

Як на мене, краще не висловиш і не змалюєш, що нині у нас з росіянами відбувається. Візьмемо трагедію, котра сталася з іванківським підлітком у його неповні чотирнадцять літ. Звісно, можна і треба, навіть край необхідно знову закликати людей остерігатися небезпечних «іграшок»-боєприпасів, десятими стежками і дорогами обминати їх. Іде війна, і хоч на Дніпропетровщині ще не ступала жодна нога жодного загарбника-пса, що як зірвалися з прив”язі, однак область з трьох сторін прифронтова. Обстрілюється як з боку Донеччини, так і з боку Запоріжжя та Херсону. Є дані, що у тій же Зеленодольській громаді на Криворіжжі наші мінери уже знешкодили понад тисячу двісті снарядів, мін та інших небезпечних боєприпасів. Але ж ще більше їх залишається по степах і полях, чатуючи на чергові жертви. Тож застерігаймо і дорослих, і дітей наших  від інтересу до страшних «сувенірів», надісланих злими ворогами. Батьки, будьте самі пильними і обережними, привчайте до пильності та обережності своїх і дітей. От у випадку в Іванівці винне не тільки хлоп’я.  Воно ж бо знахідку свою притягло не вчора, а ще напередодні 7 травня. Майже добу та знахідка у дворі валялася, об неї батьки ледве не спотикалися. І от результат. Та і не так давно в цій же Новопавлівській громаді - також від знайденого ворожого "дару" - загинув у степу пастух.

Але є винні за великим рахунком, і це поза сумнівом – ми б так сказали. Обласна прокуратура за фактом загибелі неповнолітнього хлопця відкрила кримінальне провадженні. За ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з навмисним убивством. І ми з прокуратурою згодні на усі сто відсотків. путінська расея, весь її божевільний мір, порушуючи усе, що можна порушувати, явно веде неправедну війну на поголовне знищення українського люду. І загибель хлопченяти з села Іванівки Новопавлівської громади – це дійсно навмисне і свідоме убивство, вчинене фашистами ХХ! століття.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ