Вчені назвали кращий спосіб позбутися стресів - діє краще, ніж ліки

Микола Шарий 10.01.2022 320

Вчені дійшли висновків у новому дослідженні, що максимальні фізичні навантаження знімають хронічний неспокій краще, ніж ліки чи терапія. Нове дослідження було проведено вченими з Ґетеборзького університету повідомив сайт Dailymail.

Вчені дійшли висновків, що для усунення занепокоєння необхідні "простіші" методи лікування, ніж ліки та терапія, які є дорогими, а іноді й неефективними для пацієнтів. Дослідники вивчили, як симптоми тривоги зменшилися протягом 12 тижнів у результаті як "помірних", так і "напружених" кардіо та силових тренувань.


Для експерименту вчені набрали 286 пацієнтів - їх середній вік становив 39 років, 70 відсотків становили жінки. Приблизно половина учасників жила з тривогою понад 10 років. За допомогою жеребкування учасники були призначені на групові заняття, помірні або напружені, на 12 тижнів. 

Обидві групи лікування проводили 60-хвилинні тренування тричі на тиждень під проводом фізіотерапевта. Потім учасники самі повідомили про серйозність симптомів тривоги, включаючи нервозність, прискорене дихання, прискорене серцебиття та тремтіння. Результати показують, що їх симптоми тривоги були значно зменшені, навіть тоді коли тривога була хронічною, порівняно з контрольною групою.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ