Як змінити цільове призначення землі - Мін’юст навів алгоритм

За матеріалами інтернет-видань 21.05.2021 4718

Для того, щоби змінити цільове призначення земельної ділянки, необхідна нотаріально засвідчена заява, підписана власником. Саме цей документ і буде підставою для розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється.

 

Як діяти, якщо необхідно змінити цільове призначення землі, пояснили у Міністерстві юстиції, передає «Закон і Бізнес».

Для розробки документації необхідно звернутись до землевпорядної організації, яка має у своєму штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників, та укласти відповідний договір на розробку проекту землеустрою. Зазвичай вона триває від 1 до декількох місяців, протягом яких необхідно отримати додаткові вихідні дані, розробити документацію, тобто скласти картографічні матеріали, креслення та інше.

Розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки необхідно погодити в таких організаціях:

- місцеве управління Держгеокадастру;

- місцевий відділ архітектури та містобудування;

- інші організації в окремих індивідуальних випадках.

Висновок про розгляд поданих документів надсилається розробнику на електронну пошту, скріплений лише Електронним цифровим підписом і має містити QR-код.

Після отримання  позитивних висновків за результатами погодження, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки передається на затвердження до сільської, селищної, міської ради, де приймають рішення про затвердження чи щодо відмови у затвердженні цієї документації. Відмова у її затвердженні може бути оскаржена в судовому порядку.

Затвердження документації по земельній ділянці, яка міститься за межами населеного пункту, здійснюється районною державною адміністрацією. Погодження матеріалів місця розташування об'єкта, що передбачають розміщення на земельній ділянці особливо цінних земель державної чи комунальної власності зі зміною її цільового призначення, здійснюється за погодженням з Верховною Радою України. Кабінет Міністрів погоджує

зміну цільового призначення земельних ділянок природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, історико-культурного, лісогосподарського призначення, що перебувають у державній чи комунальній власності.

 

Джерело: https://zib.com.ua/ua/147610-yak_zminiti_cilove_priznachennya_zemli_-_minyust_naviv_algor.html


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ