Жителям України будуть автоматично нараховувати несплачені податки

За матеріалами інтернет-видань 09.12.2021 814

Міністерство фінансів готує законопроект, який, у разі ухвалення, зобов'яже усіх громадян України сплатити усі податки, починаючи з 1995 року. Податкова служба України здійснить оцінку громадян країни на предмет наявності несплачених податків, несплачені податки будуть донараховані не на всю суму угод, а на різницю між задекларованими доходами і вартістю покупок - ця система буде функціонувати в автоматичному режимі.

"Ми зараз розробляємо відповідний законопроект, найближчим часом ми будемо готові його обговорювати", – про це у маеріалі Міністр фінансів Сергій Марченко про бюджет, митницю, курс та методи моніторингу доходів в інтерв'ю НВ Бізнес розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Міністр фінансів Сергій Марченко звернув увагу, що після податкової амністії податкова служба матиме можливість здійснювати оцінку операцій фізичних осіб у плані купівлі об'єктів нерухомості або дорогих речей без задекларованих доходів.

"Якщо існує факт покупки великого об'єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає, і амністію людина не проходив, тобто він не показав свої реальні доходи, з яких чомусь не були сплачені податки... наслідком цього буде те, що податкова повинна донарахувати суму несплачених податків", – пояснив міністр. "Автоматично податкова перевіряє наявність доходів, сплачених з 1995 року, підсумовує їх, всі доходи, сплачені податки; потім зіставляє суму цих доходів з інформацією про покупку об'єкта нерухомості і його вартістю. Якщо ця людина амністувала і задекларувала ще доходи, це підсумовується також і потім до такої людини або є питання, або їх немає", – додав Марченко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ