1 мільйон євро від Уряду Хорватії на допомогу українським фермерам

За матеріалами інтернет-видань 01.08.2023 359
1 мільйон євро від Уряду Хорватії на допомогу українським фермерам

Під час зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з Міністром закордонних справ Хорватії Гордан Грліч-Радманом та Директором Всесвітньої продовольчої програми (ООН) в Україні Метью Холлінгвортом  підписано Меморандум, присвячений обстеженню сільськогосподарських земель України, їх очищенню від вибухових речовин та безпечному відновленню виробництва агропродукції. Програма також допоможе фермерам відновлювати ґрунти та виробництво продуктів після звільнення земель.

Уряд Хорватії пожертвував 1 мільйон євро ВПП (ООН), щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. Це найбільше пожертвування Хорватії ВПП (ООН).

 

«Ми щиро радіємо цій ініціативі. Фермери Харківської, Херсонської, Миколаївської області першими долучаться до програми. Сподіваюся, що за рік ми зможемо розширити програму і паралельно з тим ми, як Уряд, працюємо, щоб підсилити спроможність наших державних інституцій, ДСНС, інституцій Міністерства оборони. До кінця року ми плануємо збільшити щонайменше вдвічі кількість саперів і машин, і продовжити розмінування звільнених територій, сільгоспземель і лісів», - підкреслила Юлія Свириденко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ