14 сільських багатодітних родин Чернігівщини отримали худобу

За матеріалами інтернет-видань 12.12.2023 362
14 сільських багатодітних родин Чернігівщини отримали худобу

Як повідомив Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації, станом на 8 грудня 2023 року 14 сільських багатодітних сімей з 5 районів Чернігівщини отримали худобу, яка дозволить їм покращити свій добробут.
Такий захід передбачений Комплексною Програмою підтримки розвитку агропромислового розвитку Чернігівської області на 2021-2027 роки.
Згідно з ним, сільські багатодітні родини, де  виховується 5 і більше дітей,  подають документи до районних комісій на отримання нетелі з високим генетичним потенціалом.
Після отримання районними державними адміністраціями на свої рахунки коштів субвенції з обласного бюджету за відповідним  напрямком програми, були укладені угоди з суб’єктами господарювання області на предмет придбання великої рогатої худоби, а саме нетелей. Згодом після необхідного профілактичного карантину тварини були передані цього разу 14 багатодітним родинам.
Зазначається, що за весь період дії програми (2013-2023 роки), станом на сьогодні 246 сільських багатодітних родин отримали на регіональному рівні соціальну підтримку – нетель з високим генетичним потенціалом.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ