«Ратнівський аграрій» розводить племінних тварин для збереження генетичного потенціалу

За матеріалами інтернет-видань 12.12.2023 398
«Ратнівський аграрій» розводить племінних тварин для збереження генетичного потенціалу

За словами начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Юрченка,  в області наразі зосереджено більше 25% м’ясного поголів’я країни, тому тут наполегливо продовжують розвивати м’ясне скотарство. На утримання м’ясних корів цього року  з обласного бюджету виділили дотацію.

Юрій Юрченко навів успішний приклад діяльності місцевого тваринницького комплексу  «Ратнівський аграрій». Господарство має статус племінного підприємства та спеціалізується на відгодівлі великої рогатої худоби м’ясного напрямку продуктивності.
Як зазначили засновниця СТОВ «Ратнівський аграрій» Віта Шевчук та керівник Валентин Бебес,  потужності підприємства дозволяють утримувати на сьогодні понад 2200 голів ВРХ, в тому числі близько 1000 голів маточного поголів’я м’ясних порід: шаролє, абердин-ангуська, лімузин.
Відгодівля худоби здійснюється шляхом безприв’язного утримання з використанням власновирощених кормів. Проте, у зимовий період тварин утримують у тваринницьких приміщеннях, яких на території господарства – 9.
На думку Валентина Бебеса, діяльність підприємства спрямовується на реалізацію племінних тварин. Їх закуповують вітчизняні та іноземні підприємства для підвищення генетичного потенціалу та покращення продуктивних якостей стада. Крім того, у СТОВ «Ратнівський аграрій» вивчають особливості відгодівлі тварин для виробництва мармурових стейків.
 

Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ