Експортні ціни на українську агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 09.06.2024 491
Експортні ціни на українську агропродукцію

Третій місяць поспіль Україна експортує більше 3 млн тонн кукурудзи на місяць. Загальний експорт з вересня 2023 по травень 2024 склав 23.7 млн тонн, що залишає потенціал до експорту близько 3 млн. тонн на період до вересня. Повідомляє 7 червня SPIKE BROKERS.
Експерти зазначають, що обмежена пропозиція старого врожаю на локальному ринку збалансована зі зменшеним попитом з боку трейдерів, які переорієнтовуються на програми нового врожаю.
Ціни на кукурудзу з поставкою в морські порти у червні продовжили зниження та торгувалися нижче $180. Західний кордон торгувався в межах €185-190 за завантаження в європотяг у липні та серпні. Новий врожай у напрямку морських портів торгувався в межах $178-182 з поставкою жовтень-грудень. Західний кордон купував кукурудзу нового врожаю в межах €174-176 за завантаження в європотяг на жовтень-грудень.

Гравці ринку в очікуванні нового врожаю пшениці. Погодні умови позитивно впливають на ймовірність збільшення пропорції продовольчої пшениці відносно фуражної. Новий врожай активно торгується в напрямку морських портів у межах $200-205 за фуражну пшеницю та $210-215 за продовольчу, залежно від періоду поставки та якості. Західний кордон активно торгує продовольчу пшеницю з білком 11% по ціні €185-190, а фуражну пшеницю — €175-180 FCA за завантаження в європотяг.

Переробні заводи в пошуках залишків соняшнику старого врожаю по цінах у межах 20 тис. грн. Новий врожай соняшнику торгується на рівні цін старого врожаю з поставкою вересень-жовтень.
Європейські гравці ринку прогнозують зниження виробництва ріпаку в Європі до 18 млн тонн проти попередніх оцінок на рівні 19 млн тонн. Водночас наближення нового врожаю змусило знизитися котирування ріпаку на біржі MATIF на €30 за тонну порівняно з минулим тижнем.

Ціни на сою знизилися під тиском глобальної пропозиції з боку Південної Америки та хороших перспектив посівної компанії сої в США.

 

Фото - ТАС АГРО

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ