Експортні ціни на агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2024 345
Експортні ціни на агропродукцію

КУКУРУДЗА
Ліквідність кукурудзи нового врожаю стабільно зростає, адже все більше покупців, завершивши програми зі старим врожаєм, зацікавлені у пропозиціях на постачання в листопаді-січні за ціною 180-185$ СРТ глибоководні порти. Водночас, попит на кукурудзу в напрямку кордону залишається помірним і коливається на рівні 170-175€ FCA, завантажено у євровагони, з поставкою у грудні-березні.

 ПШЕНИЦЯ
В першій половині тижня ціни на пшеницю в напрямку українських портів активно зростали на фоні високого попиту та обмеженої пропозиції; результатом стало зростання майже на 10$ за тонну порівняно з рівнями попереднього тижня. Однак, наразі спостерігається корекція на 2-3$. Ліквідність у напрямку кордону залишається досить низькою, а попит на пшеницю з вмістом білка 11% знаходиться на рівні 185-190€ FCA.
РІПАК
Протягом тижня спостерігалася значна активність укладання угод як у напрямку українських портів, так і в регіонах з доставкою на переробні заводи та елеватори. Підвищення ліквідності зумовлено зростанням котирувань ріпаку на MATIF, що суттєво вплинуло на фізичний ринок. Проте наразі ціни на біржі вже зазнали корекції на 25€, що призвело до зниження активності покупців.


 СОЯ
Ціни на сою залишаються стабільними, без значних змін за останній тиждень. Продавці вже оцінили вплив нещодавньої аномальної спеки на врожай і переглянули форвардні програми. Водночас, попит з боку покупців також залишається стриманим.

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ