Будьте здорові!

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2023 505
Будьте здорові!

Відомий український письменник із Закарпаття Мирослав Дочинець написав не один десяток мудрих книг. Але сьогодні ми читаємо його твір "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона":

 

Яке диво – калина! Моя бабка вважала її найкращими ліками і найсмачнішими ласощами. Любила пісню співати «Ой, не сама’м, не сама калинку ламала. Ламав її мій миленький, я лем пригинала...»  Ось найпростіший і найкращий її рецепт із калини. Дві столові ложки подрібнених квіток, листя, гілочок, ягід залити двома склянками окропу, закутати і три години настоювати. Потім процідити. Пити по пів склянки 4 рази на день.  
 Допомагає навіть при ракові. Крім усього, від цього калинового чаю в жінок довго залишатимуться дівочими груди.
 Настій калини дають хворим, у яких фурункули, екзема, різні висипи на шкірі. Дівчатам добре змащувати соком ягід обличчя, витримувати 20 хвилин, а потім умитися холодною водою.




Вирубуючи капосну ожину в саду, залишіть кущик. Прикладайте її листя до ран чи виразок. Якщо рана велика, давіть на неї з листя сік. Ліпших ліків від цього немає. При температурі й лихоманці напийтеся гарячого чаю з сушеного листя і ягід ожини, закутайтеся, щоб пропотіти. Дихати стане легше, температура спаде. Полегшає на душі.

 

Будьте здорові!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ