Багатоквартирний будинок для ВПО зведуть у Межівській СТГ Дніпропетровщини

Марина Бабич 31.08.2023 355
Багатоквартирний будинок для ВПО зведуть у Межівській СТГ Дніпропетровщини

У Межівській громаді Дніпропетровщини вперше за роки незалежності України буде споруджено багатоквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених осіб. Він розташується  по вул. Сонячна, 10А в смт Межова. Про це повідомив у ході оперативної наради Володимир Зражевський, селищний голова.

Він, зокрема, зазначив, що громада вже отримала довідки від Міністерства регіонального розвитку та інфраструктури. У них йдеться, що для  для багатоквартирки буде виділено 72 млн. грн.
Володимир Зражевський також додав, що громада розпочала ремонт доріг. З місцевого бюджету на їх облаштування виділені кошти в сумі 6,5 млн. грн. За рахунок державного бюджету почалися роботи на шляхах державної власності, а саме Т0406 (Просяна-Новопіднороднє) та Т0428 (Слов'янка - Межова - Новопавлівка).

На порозі нового 2023-2024 навчального року заклади та установи освіти Межівської селищної територіальної громади готові до початку навчання. Для їх безпечної діяльності облаштовано 3 укриття.
Станом на 24 серпня 2023 року, у 8 гімназіях та ліцеях планується навчати 1412 дітей. У 10 закладах дошкільної освіти буде виховуватися 362 дитини. Усі 260 педагогів мають відповідну педагогічну освіту та пройшли курсову перепідготовку за основним напрямом навчання та шістьма додатковими, - зауважив селищний голова.
За його словами, триває робота щодо початку проведення капітальних ремонтів в закладах освіти та охорони здоров’я. З обласного бюджету виділено 16 млн. грн на реконструкцію Межівського ліцею № 2 Межівської селищної ради. Роботи планують почати з вересня 2023 року.
 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ