Білоруський батальйон увійшов до складу Збройних сил України

Григорій Давиденко 26.03.2022 797

Двадцять п'ятого березня білоруси, з якими українці кілька століть дружно жили у Великому князівстві Литовському, Руському та Жематійському, святкують День Волі. Це поки що  неофіційне національне свято, річниця виникнення першої національної держави - Білоруської Народної Республіки 25 березня 1918 року. Учора у цей знаменний день білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського увійшов до складу Збройних сил, а бійці склали присягу на вірність Україні. Засновники підрозділу зазначили:

- У цей важливий для білоруської історії день присягу склали добровольці батальйону Кастуся Калиновського. Наш батальйон входить до складу Збройних сил України.

Обітницю білоруською мовою написали наші волонтери. Ми впевнені, що у майбутньому цей текст стане основою присяги для справжньої білоруської армії.

Батальйон почали створювати свідомі білоруси одразу після нападу росії на Україну.

Бойовий підрозділ названий в честь легендарного вінцента Кастуся Калиновського. Це один із очільників польського Січневого повстання 1862 року на землях сучасних Литви й Білорусі, спрямованого проти російської імперії.

Шчири дзякуємо за мужній крок, сябри!

Разом воюємо зі спільним ворогом, за нашу і вашу свободу!

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ