Більше 140 фермерів 6 областей отримають насіння ріпаку

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2023 533

img_20230818_124817-1024x768

   Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Nova poshta Humanitarian, у межах проекту «Згуртовані громади» розпочала доставку до цільових областей насіння ріпаку бренду DEKALB від компанії Bayer у межах ініціативи AGRI-Україна. Про це повідомила пресслужба ВАГ, пише agronews.ua.

   Ініціативу започаткувала Програма USAID АГРО за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи.


   Вже зовсім скоро насіння ріпаку бренду DEKALB отримають більше 140 фермерів.

   Участь в програмі беруть фермери з шести областей України – Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської, Запорізької, Херсонської (за винятком тимчасово окупованих територій), в обробітку яких знаходиться від 5 до 500 гектарів. Для участі необхідно було зареєструватись в Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Перевірити, чи є господарство у списку погоджених отримувачів, можна за номером заявки чи назвою підприємства за посиланням.

Кожен учасник зможе отримати до 15 посівних одиниць насіння, залежно від площі землі в обробітку.


   ✅ З 17 по 22 серпня кожен погоджений заявник отримає на вказану під час реєстрації електронну адресу повідомлення від Всеукраїнської асоціації громад з інформацію про те, коли, як і де можна буде отримати насіння озимого ріпаку.

   Допомога націлена на області, де агровиробники найбільше постраждали внаслідок війни. Насіння допоможе їм отримати наступний врожай та продовжувати роботу. А отриманий дохід спрямувати на нагальні потреби господарств– відновлення та відбудову.

                                                                                              


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ