Більшості громад Херсонщини необхідне постачання медикаментів і хліба

За матеріалами інтернет-видань 09.03.2022 640

За оперативною інформацією від Херсонської ОДА станом на 9 березня на 10.00 , в регіоні знеструмлено 20 населених пунктів і 8 частково.
У Херсонському районі до Білозерської СТГ  енергопостачання і газопостачання  відновлене, водопостачання є, пошкоджені 2 будинки (від артобстрілу), які знаходяться на крайній вулиці села. Продукти та медикаменти до них зовсім не підвозяться.
У Виноградівській СТГ  велика проблема з медикаментами, дитячим харчуванням, потрібна допомога.
У Музиківській СТГ проблема з поставкою хліба, продуктами; борошно відсутнє.
У Чорнобаївській СТГ проблема з хлібом, продуктами харчування (крупи, мука, макаронні вироби) та медикаментами,  в цьому потрібна термінова допомога).
У Генічеському районі Новотроїцька ТГ  з  електро- та водопостачанням. Молоко людям роздають безкоштовно. Надають гуманітарну допомогу інвалідам, пенсіонерам та багатодітним сім’ям. Сільгоспвиробники продають по мінімальній ціні борошно людям по декілька кілограм. Хліб печуть та розвозять по населених пунктах громади. Органи місцевого самоврядування працюють в штатному режимі. Введено комендантську годину з 22.00 до 7.00 ранку. Охорону громадського порядку забезпечує місцеве громадське формування.

  • У Скадовському районі в Лазурненській ТГ працює млин, який постачає борошно до Скадовского хлібокомбінату, що в свою чергу забезпечує хлібом весь район. Працює 24/7.

У Новомиколаївській ТГ – відсутні медикаменти - просять допомогу в медикаментах. Нараз гостро стоїть проблема з інсуліном. Троє людей знаходяться на діалізі, один зі Скадовська, двоє з Новомиколаївки. Необхідно терміново вирішити це питання.
У Каланчацькій ТГ   – не працюють дренажні насоси в Новоолександривці та Каланчаку (4А), які знаходяться біля багатоповерхового будинку, у зв’язку з цим пішло підтоплення підвалу, в якому ховаються люди. Немає борошна, важко с продуктами харчування.
У Скадовській міській ТГ –  відсутні медикаменти. Закінчуються продукти.

  • У Бехтерській ТГ фермерські господарства допомагають продуктами харчування. Роздавали рибу в с. Бехтери та с. Новочорномор’я. Наявна потреба в дитячому харчуванні, памперсах, цукрі та в крупах. Мешканці роздають або продають залишки молока мешканцям громади. Борошном та хлібом забезпеченні. Запустили приватні млин та пекарню. Інфраструктура ціла. Співробітники органів самоврядування чергують по черзі цілодобово. У кожному населеному пункті громади працюють групи для забезпечення громадського порядку. Введено комендантську годину з 19.00 до 6.00 ранку. Також, треба сапери в с. Чорноморське для знешкодження залишків від розриву крилатої ракети.

Більшості ОТГ на Херсонщині необхідне  постачання  продуктів харчування та медикаментів.
За інформацією до м. Каховки та Нової Каховки прибули гуманітарні конвої з РФ. Судячи з усього планується показова роздача продуктів. Про це повідомила FB - сторінка Херсонської ОДА.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ