Ситуація на Харківщині станом на 9.03.2022

За матеріалами інтернет-видань 09.03.2022 642

Як написав у Телеграм-каналі голова Харківської ОДА(ОВА) Олег Синєгубов, станом на 9 березня ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по житловій інфраструктурі на окраїні Харкова.
 

"За минулу добу російські окупаційні війська наносили більше 50 артилерійських обстрілів та обстріли із реактивної системи залпового вогню по районах Олексіївка, П’ятихаток, Бєлгородського шосе, Холодної гори, Дергачів, Північної та Південної Салтівки.
Приблизно о 21.25 відбувся авіаналіт винищувачів противника з міста Белгород РФ на місто Ізюм. Але в результаті злагоджених дій підрозділів Протиповітряної оборони ЗСУ літаки відступили і взяли зворотній курс. Втрати серед особового складу ЗСУ відсутні.
Тривають бойові дії на Ізюмщині. Противник наводить понтонно-мостові переправи через р. Сіверський Донець та Берека.

Наші військові дали чергову відсіч ворогу в напрямку Дергачів. Уночі Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова. Після невдалого супротиву - ворог вдався до втечі, при цьому кинув військову техніку у вигляді важкого озброєння. Частина особового складу противника вдалася у втечі в лісові масиви в напрямку Бєлгорода, просимо сприяти місцеве населення бути обачними та за можливості сприяти пошуку.

Також вночі у селі Андріївна Балаклійського району відбувся бій між військовими Державної прикордонної служби та диверсійно-розвідувальними групами противника. Ворог здійснив напад на блокпост. У результаті бою ворожа ДРГ була вщент розгромлена, особовий склад диверсійної групи почав втікати. При цьому кинули посеред поля свого пораненого бойового товариша. Його наші українські військові-прикордонники взяли в полон.
🇺🇦Наша українська армія - непереможна!" - поінформував Олег Синєгубов.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ