«Біс у табакерці. Російським танкам відриває башти через погибельний дефект» - «ВП»

За матеріалами інтернет-видань 03.05.2022 869
Знищений російський танк (фото - SERGEY DOLZHENKO, EPA)
У війні в Україні осійським танкам відриває башти  через суттєвий дефект Т-72. Про це пише "Вашингтон пост", повідомила "Ліга. новини".

У виданні зазначають, що у Т-72 боєприпаси розміщені по колу всередині башти, на військовому сленгу це називають "біс у табакерці". У разі попадання противника може виникнути ланцюгова реакція – боєприпаси детонують та відривають башту смертельним ударом.

Професор Військового коледжу армії США Роберт Е. Гамільтон каже, що сила вибуху здатна миттєво "випарувати" екіпаж такого танка.

Для російського екіпажу у разі попадання у відсік для зберігання боєприпасів усі гинуть. Усі ці боєприпаси – близько 40, залежно від того, несуть вони повне завантаження чи ні – всі згорять, і всі будуть мертві", – сказав він.

На думку аналітиків, цей недолік у конструкції танків свідчить про різні підходи та пріоритети в арміях. Гамільтон зазначив, що у більшості західних танків боєприпаси можуть зберігатися під підлогою башти, захищеною важким корпусом, або в задній частині башти.

 
Svirzh Castle_Свіржський замок з висоти
 
Копіювати відео посилання
Відтворити / Зупинити
Вимкнути / Увімкнути звук
Повідомити про помилку
Мова
Mox пле"Для російського екіпажу у разі попадання у відсік для зберігання боєприпасів усі гинуть. Усі ці боєприпаси – близько 40, залежно від того, несуть вони повне завантаження чи ні – всі згорять, і всі будуть мертві", – сказав вінНа думку аналітиків, цей недолік у конструкції танків свідчить про різні підходи та пріоритети в арміях. Гамільтон зазначив, що у більшості західних танків боєприпаси можуть зберігатися під підлогою башти, захищеною важким корпусом, або в задній частині башти.
"Чорт у табакерці". Російським танкам відриває башти через смертельний дефект – WP

"В американських танках протягом тривалого часу пріоритетом було виживання екіпажу, на відміну від російських танків. Насправді це просто різниця в конструкції відсіку для зберігання боєприпасів і різниця у розставлянні пріоритетів... Для росії люди – такий самий витратний матеріал, як і машини", – сказав він.

Зазначається, що Україна також використовує варіанти Т-72 російського виробництва, які стикаються з проблемою. Проте саме росія спирається у вторгненні на широкомасштабне розгортання танків – і Україна змогла дати відсіч краще, ніж очікувалося.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ