ЄС готує шостий пакет санкцій проти фашистської рф

За матеріалами інтернет-видань 03.05.2022 627

 

 
Інструктори з Литви навчать ЗСУ користуватися ПЗРК Stinger
Другим за впливом на агресію російського фашмзму в Україні, окрім прямої збройної відсічі, є серйозні економічні обмеження. Європейський союз готує шостий пакет санкцій проти росії на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на іноземні ЗМІ.

Жозеп Боррель сказав на пресконференції в Панама-Сіті, де він перебуває з офіційним візитом, що блок сподівається обмежити експорт енергоносіїв Росії в рамках своїх зусиль із  покаранню москви через її вторгнення в Україну.

Очікується, що Європейська комісія цього тижня запропонує пакет санкцій ЄС, включаючи потенційне ембарго на купівлю російської нафти - захід, який позбавить москву великого потоку доходів.

Боррель, який очолює засідання Ради з закордонних справ, сказав, що сподівається, що ЄС зможе вжити "заходів, щоб суттєво обмежити цей імпорт", але визнав, що наразі немає згоди всіх членів.

"Але я впевнений, що, принаймні щодо імпорту нафти, ця домовленість буде можлива до наступного засідання Ради", – додав він.

Засідання Ради ЄС заплановане на 10 травня та 16 травня  цього місяця.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ