Близько 30 % території України заміновано, - Ігор Клименко

За матеріалами інтернет-видань 21.04.2023 546
Близько 30 % території України заміновано, - Ігор Клименко

За словами Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка під час Міжнародного саміту міст і регіонів, Україні знадобиться понад 10 років для розмінувань сільськогосподарських угідь.
Він, зокрема, зазначив, що чим триваліший час ворог знаходиться на тій чи іншій тимчасово-окупованій території, тим більша площа замінування.  Наявна величезна кількість пасток, як в будинках, так і на об’єктах критичної інфраструктури. Навіть у дитячих кімнатах та школах. Також мінуються лінії електропередач і газогони.
На думку Ігоря Клименка, наразі перед владою стоїть величезний виклик, а саме – яким чином на деокуповані території повернути життєдіяльність та зробити їх безпечними для громадян. Бо близько 30% території України заміновано. Через це щодня гинуть та отримують поранення не лише вибухотехніки, але й цивільні.
Зважаючи на велику замінованість України, в Міністерстві внутрішніх справ створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування.
Наразі завершується підготовка  400 саперів, які розпочнуть роботу вже у червні-липні, і буде здійснено набір ще 500 осіб для відповідного навчання.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ