Черкаські рієлтори і службові особи збагачуються на переселенцях

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2022 385

За повідомленням Черкаської обласної прокуратури, викрито злочинну схему по збагаченню на переселенцях.
11 липня   рієлтора затримано на «гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 4 000 грн. від внутрішньо переміщеної особи за поселення та проживання в гуртожитку одного з комунальних підприємств міста Черкаси.
Зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Схему розробили приватний рієлтор спільно із службовими особами одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради. Вони вимагали неправомірну вигоду  від осіб, які вимушено залишили свої домівки, розташовані в місцях проведення активних бойових дій, за поселення та проживання в гуртожитках комунальної власності. Хоча згідно з рішеннями органів місцевого самоврядування орендна плата за проживання з указаної категорії осіб не стягується, а кошти, витрачені ними на оплату комунальних послуг, компенсуються державою.
На цей час слідством встановлено вже 20 внутрішньо переміщених осіб, від яких правопорушники отримали неправомірну вигоду за проживання в гуртожитках комунальної власності.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ