Кількість пожеж на ланах Дніпропетровщини зростає

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2022 329
Кількість пожеж на ланах Дніпропетровщини зростає

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області повідомило про  профілактичну роботу щодо попередження пожеж на сільськогосподарських угіддях.

Відомо, що в області тримається високий рівень пожежної небезпеки, статистика займань на відкритих територіях значно зросла, тому вірогідність виникнення пожеж на сільськогосподарських угіддях також підвищилась.
Сьогодні, 13-го липня, рятувальники Синельниківське РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами міста #Синельникове та селищ міського типу #Васильківка, #Петропавлівка та #Межова щодо пожежної безпеки на сільськогосподарських полях.
Рятувальники #Нікопольщини, у свою чергу, провели профілактичну роботу, щодо попередження пожеж, з аграріями на полях Марганецької територіальної громади.
 
Рятувальники зазначають, що основними причинами виникнення пожеж під час жнив стають порушення правил експлуатації машин та агрегатів, необережне поводження з вогнем та людська недбалість й безвідповідальність.
Небезпека займань на відкритих територіях полягає в тому, що сильними поривами вітру вогонь за лічені хвилини розповсюджується і охоплює гектари родючих земель України.
До основних заборон у період збирання врожаю належать такі, як:
❌ заборонено палити біля хлібних масивів;
❌ не можна розводити багаття на полях та поблизу них;
❌ не слід спалювати стерню;
✅ зернозбиральна техніка повинна виходити в поле справною та бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння.
ГУ ДСНС у Дніпропетровській області попереджає, що краще запобігти пожежі, ніж боротися із нею і ліквідовувати її наслідки. Але якщо пожежа на сільгоспугідді все ж таки виникла - негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».
За можливості, до прибуття пожежно-рятувального підрозділу, розпочніть гасіння займання власними силами, - радять вогнеборці.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ