Чи бачиш ти, брате, Царицю Небесну, яка молиться за весь світ?

За матеріалами інтернет-видань 14.10.2022 456
Чи бачиш ти, брате, Царицю Небесну, яка молиться за весь світ?

Свято Покрови сьогодні для нас важливіше і цінніше, ніж будь - коли, бо  ми, подібно до древніх візантійців, потерпаємо нині від набігів чужинців, які зазіхають на нашу землю і хочуть захопити наші святині. Повідомила Дніпровська єпархія Православної Церкви України.
14 жовтня - величне свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Воно встановлено в пам’ять про чудесне визволення древньої столиці Візантії – Константинополя від нападу чужинців у далекому ІХ столітті. У той час, коли вороги обступили місто з усіх боків, мирні жителі сховались у Влахернському храмі, побудованому на честь Пресвятої Богородиці, де зберігалась Її Пречесна риза та пояс.
Під час молитви, яка тривала усю ніч, святий Андрій, Христа ради юродивий, та учень його Єпіфаній побачили Пречисту Діву Марію. Вона стояла в повітрі та молилася Синові Своєму в оточенні ангелів та апостолів і покривала всіх присутніх Пречесним Своїм омофором (омофор – хустка, рушник).
Побачивши таке чудо, святий Андрій запитав у свого учня: «Чи бачиш ти, брате, Царицю Небесну, Яка молиться за весь світ?». «Бачу, святий отче, і жахаюся», – відповів йому Єпіфаній, і після того як диво це прославилося в храмі, усі присутні поклонилися Пресвятій Богородиці. Почувши про це з’явлення, мешканці Константинополя дуже зраділи і зрозуміли, що Богородиця не відступила від них і захищає дітей Своїх. Через деякий час ворогів було знищено.
Почуй, Пречиста  Діва Марія, наші молитви,  покрий нашу рідну землю своїм чесним омофором, захисти воїнів у бою і дай Світлій Нації Перемогу!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ