Чи й не новина: підніматимуть податки і військовий збір

Микола Ясень 23.05.2024 350

 Якби наппаки не піднімали ні перше, ні друге, оце б була дивини. А так в Україні всі останнім часом звикли, що в рази підвищують все що завгодно і усе підряд, що предбачає знімання з народу останніх свитин. Наближені до урядових структур засоби масової інформації навперебій повідомляють, що (цитуємо дослівно) "Міністерство фінансів працює над проєктом закону про підвищення податків, оскільки для підтримки воєнних потреб необхідно ще до 500 млрд грн"

Уточняють:йдеться про підвищення податку на додану вартість і військового збору. Про це з посиланням на джерела у Кабінеті міністрів і Верховній Раді повідомили Forbes.

Військовий збір планують підвищити з 1,5% до 5%.

Таку ж ставку податку в 5% можуть запровадити й для фізосіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування.

Про рівень підвищення ПДВ наразі ще остаточно не визначилися. Ймовірне підвищення - на рівні на 2-3%.

Отже тлумачать, що головною причиною підвищення податків є збільшення військових потреб.Ніхто не перечить: воєнні витрати над усе необхідно забезпечувати. Адже за словами співрозмовника у парламентському комітеті, додаткові потреби держбюджету оцінюють у 400-500 млрд грн. Ось тільки ні в Кабміні, ні у Верховній Раді не вказали а скільки при цьому гнеобхідно , аби корупція в Україні в купі з з необмеженим уже казнокрадством задовольняли свої потреби. Може посоромилися признаватися - як гадаєте? Тим часом за авторитетними висновками аналітиків, експертів і простого українського люду уже не менше сорока підсотків видатків з усіх бюджетів країни порізно і разом ідуть на зарубіжні рахунки, палаци і особняки і так далі можносладцям та владцяит усіх рівнів та мастей.

ЗТак от, а за  розрахунками Forbes, підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% для найманих працівників (без урахування можливого запровадження військового збору для ФОП) може принести бюджету додатково 90-100 млрд грн на рік. Підвищення ставки ПДВ на 1% дасть близько 40 млрд грн додаткових річних доходів. У разі підвищення ПДВ на 2-3% доходи до бюджету можуть зрости на 70-120 млрд грн.

А куди дііватися,мовляв - у державному бюджеті утворився розрив у $5 млрд, необхідних на закупівлю зброї, як сказав міністр фінансів Сергій Марченко. А ще така деталь: у найближчі тижні буде місія Міжнародного валютного фонду, повідомив міністр.З перевіркою, чи належним чином додушують в Україні народ,, оскільки інакше "намек" важко зрозуміти.

Єдине, що в народу, отож ппоголовно усіх платників податків, є зустрічна пропозиція: примусити нарешті усіх ласих на "відкати" вернути в казну воюючої країни накрадене. Бодай накрадене за роки окупації і воєнного стану. Бо в ці роки шаленними темпами прискорилися корупційні злодіяння з народними грошима. Це факт, який уже не сппростувати. Так чи варто зволікати, відкладати його "вирішення" на потім, коли скінчиться війна - нашої перемогою, ясна річ?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ