Чому чиновників за корупцію не саджають?

За матеріалами інтернет-видань 29.06.2023 302

    Корупція, розкрадання, схематоз і "золоті" яйця. Українські медіа рясніють корупційними скандалами та історіями про корупцію та зловживання, але досі чиновників ніхто не саджає. Лише окремих "щастить" запхати за ґрати, але чи надовго?

В україні відсутня "глибинна" Корупція ?

                               Чому не саджають чиновників?

   Бо це нікому не вигідно. Держава Україна стала корпорацією національного рівня. На державі заробляють. Чиновники розглядають бюджет країни як бізнес, де можна заробити = вкрасти. Цікаво, що ці розкрадання відбуваються на поверхні, але органи правопорядку заплющують на це очі, бо, можливо, мають свою долю. Поліція, різноманітні антикорупційні бюро, суди, чиновники – всі припадають своїми рилами до корита під назвою "державний бюджет". Наповненням цього "корита" для корупціонерів займаються мільйони українців, які через повномасштабне вторгнення і так ледве виживають. Українців притиснула до стіни війна і складна економічна ситуація, а чиновники, як грабіжники "на районі", підставили ніж до горлянки у вигляді податків і хочуть відібрати все: і у людей, і у армії.

   Найгірше те, що чиновники крадуть з бюджету, а потім – у разі викриття їх на корупціїї та розкраданні – вкраденими ж грошима відкуповуються або вносять мільйонні застави, щоб не сидіти навіть у СІЗО!

                       Держава стала бізнесом для чиновників?

     Коротко про свіжі корупційні скандали

Іспанський сором за одеського військома

   Журналісти Української правди провели розслідування та виявили, що Євген Борисов – начальник Одеського ТЦК та СП – у 2022 році придбав у Іспанії віллу, вартість якої оцінюється у 4 000 000 євро! Віллу Борисов записав на... маму. А своїй дружині начальник Одеського ТЦК купив офісне приміщення на центральній вулиці міста Марбелья (Іспанія)! Також журналісти повідомили, що сім'я Борисова купила у Іспанії дорогий автопарк.

   22 червня начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк повідомила, що Борисов... залишається на посаді, поки триває розслідування! Лише наступного дня президент України Володимир Зеленський доручив звільнити одеського військкома з посади. Але поки що Борисова не затримали!

                           Корупція у Верховному суді України

    Нещодавно детективи НАБУ спіймали голову Верховного суду України Князєва на хабарництві. Співробітники НАБУ знайшли у робочому та домашньому сейфах Князєва 1 500 000$, походження яких Князєв пояснити не зміг. Частина грошей – це хабар, який Князєв отримав у день обшуків. На гучний корупційний скандал відреагував Володимир Зеленський – президент особисто телефонував директору НАБУ Семену Кривоносу. А тому, будемо сподіватися, що якщо на справу звернув увагу президент, то Князєв таки сяде надовго.

                         Суддя Тандир хотів вийти на волю

   Інша гучна справа – збиття у Києві молодого нацгварційся. Голова Макарівського районого суду Олексій Тандир п'яний перевищив швидкість та насмерть збив 23-річного нацгвардійця, який ніс службу на блокпосту. Тандира затримали, але його захист подав апеляцію. На щастя, її відхилили і продовжили арешт до 21 липня без можливості внесення застави.

   Чому ж взагалі так сталося? Через віру у безкарність і силу грошей. Тандир сів за кермо, бо знав, що має владу і гроші і у випадку чого – зможе відкупитися. Але загибель молодого нацгвардійця, який був батьком 3 дітей – це не та справа, яку можна легко "зам'яти". Та і варто враховувати те, що громадянське суспільство зараз активно веде боротьбу проти таких "ділків", як Тандир. І саме завдяки контролю громадськості Тандир зараз у СІЗО.
Золоті яблука Резнікова | Новини Останній Бастіон
                            

                      "Золоті" яйця міністра оборони

   У січні 2023 року прогримів скандал щодо закупівель Міністерством оборони України продуктів харчування для військових. Найбільше людей вразила ціна яєць – по 17 грн/шт! А вже у червні 2023 року ЗМІ написали про закупівлю Міноборони кевларових шоломів у... 4 рази дорожче за середню ціну! За "золоті" яйця пішов з посади заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов. Покарання за закупівлю шоломів за завищеною ціною... ніхто не поніс. Але чи варто на це сподіватись?

   Позитивним зараз є те, що корупціонерів та розкрадачів не випускають під заставу. Бо гроші у них на цю заставу точно є. Звідки? З держаного бюджету і хабарів.

   Держава епохи "зелених" стала великим бізнес-проєктом чиновників і свої "справи" вони ведуть доволі успішно. Гучні справи Князєва та Тандира – це лише поодинокі випадки, коли чиновників затримують. Я переконана, що подібних справ ще є десятки тисяч, але вони вирішуються на етапі, коли хтось заносить комусь чарівний конверт і справа закривається ще до її відкриття.

   Поки що єдиний шанс позбутися корупції та розкрадань – це активна робота громадського суспільства. Але українці дуже розчаровуються, коли відбуваються такі гучні корупційні скандали, як з Князєвим, і опускають руки.

    Отже, чому влада не саджає чиновників? Чому чиновники не несуть відповідальності згідно закону? Відсторонення з посади або звільнення – чи це достатнє покарання?

   "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ