ДБР пнеться обілити себе в кримінальній справі проти генерала Кривоноса - Тарас Чорновіл

Григорій Давиденко 02.09.2022 424
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні
       Епопея з переслідування бойового генерала, Народного Героя України Сергія Кривоноса триває. Він вже тричі безпідставно був звільнений з військової служби - 29 грудня 2020 р. з посади заступника Секретаря РНБО президентом України В. Зеленським, 5 червня 2021 р. з військової служби, 29 березня 2022 року з поста командира оборони аеропорту "Жуляни" після успішного його захисту. Досвідчений 52-річний генерал, колишній заступник Командувача Сил Спеціальних операцій С. Кривонос досі не поновлений на військовій службі, не призваний за мобілізацією для відбиття агресії рф. Відомий політолог, нардеп чотирьох скликань Тарас Чорновіл в мережі ФБ оприлюднив нові деталі підозр Державного бюро розслідувань С. Кривоносу, які кардинально протирічать раніше заявленим звинуваченням.
Тарас Чорновіл. Організоване заступником Єрмака Татаровим за згодою або й за вказівкою Зеленського кримінальне переслідування героя оборони Києва генерала Сергія Кривоноса виявилося пасткою для зеленої команди. У поєднанні з нагородженням до Дня Незалежності явних сепарів та й просто непричетних, це та інші переслідування патріотів і військових може не просто вдарити по іміджу цієї укрсучвлади, але й стати для неї початком кінця. Схоже, що там починають усвідомлювати, куди залізли.
         Але спроби виправдатися виявилися ще тупішими, ніж сама атака. Могли ж зробити заяву, що й справи не було, й навіть намірів, а лише перевірка якихось запитів. Можна було все списати на рядового слідчого. Але в Зеленського, як і в його кумира путіна, немає задньої передачі. Визнати помилку чи просто відступити вони неспроможні. Тому спробували лише переорієнтувати суспільну думку в завідомо неправдивому напрямку.
    Ось що з приводу цієї сфальсифікованої та політичної справи сказано в повідомленні прес-служби ДБР:
"ДБР не займалось і не займатиметься переслідуванням військових, які віддано захищають Батьківщину, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитись на війні. Інформуємо, що Бюро дійсно відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна летовища".
Брехня в кожному слові. Найперше, займалися й займаються саме політичними переслідуваннями військових і патріотів. Друге - вони не займаються справою розкрадання майна аеропорту. Це видно і з запитів, які ДБР розіслало по справі, і з перших повідомлень, і зі статті, за якою відкрили провадження - ч. 5 ст. 426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Це абсолютно інша частина Кримінального Кодексу й стосується саме того, про що сповістив і Кривонос, і Бутусов, і військові.
      А щодо розкрадання. Так, там були виявлені такі факти. І саме захисники аеропорту, які діяли під проводом Кривоноса, частину з мародерів жорстко затримали в перші дні війни - згадайте кадри в телеефірах. Там і до збройної сутички дійшло. Але оборонці - не відомча охорона. Вони забезпечили неможливість проникнення ДРГ, посадки ворожих літаків та висадки десанту. А не охороняли склади й офісні приміщення аеропорту.
       Та тут уже починається інша тема. В аеропорті ж працює великий штат працівників, є керівництво та своя відомча охорона. В перший день вторгнення вони втекли. Оскільки частина цього штату - люди з воєнізованого персоналу, зі зброєю, а сам аеропорт є спеціальним об'єктом, то це має розглядатися саме, як дезертирство. І частина з цих суб'єктів підпадають під підслідність ДБР, але проти цих посадових і воєнізованих осіб провадження не відкривали. Хоча є всі підстави. Натомість, ДБР переслідує Кривоноса саме за те, що він "самовільно взяв на себе обов'язки" та організував захист аеропорту, а ще пошкодив злітну смугу (чим унеможливив посадку ворожих літаків).
        Тому зараз ці пси Зеленського-Татарова можуть що завгодно брехати. А розправу задумали саме для помсти, що своїми діями Кривоніс не дав змоги реалізувати план, який, очевидно, був підтриманий деким (чи тільки деким?) на Банковій щодо здачі Києва ворогу в перші дні вторгнення та подальшого виконання всіх вимог путіна й перетворення України на другу лукашенківську білорусь. Тим, хто цьому перешкодив у перші дні, колаборанти й реваншисти у владі вже мстяться й явно не збираються зупинятися. А що наш Зеленський? На словах у нього все чудово. Але судити його будуть не за словами, а за ділами.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ