Депутати Миколаївської обласної і районної рад «кришували» порубку дерев

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2022 900

Понад 600 тисяч гривень збитків державі завдала організована група осіб, до складу якої входили колишні посадові особи держпідприємства, а нині депутат Миколаївської обласної ради, депутат районної ради, та ексголовний бухгалтер. За скоєне фігурантам загрожує до семи років ув’язнення. Повідомила поліція Миколаївської області.
Як встановили правоохоронці, наприкінці 2021 року директор підприємства та його заступник, які є депутатами обласної і районної рад, а також головний бухгалтер підприємства організували злочинну групу, у якій розподілили функції кожного із учасників групи.
За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП Геннадія Яворського, угруповання займалось незаконною порубкою дерев у захисному лісовому насадженні, на що не мали відповідних дозволів. Внаслідок протиправних дій фігурантів було вирубано 184 дерева дубу, акації, ясену і клену та завдано збитків державі на суму понад 600 тис. грн.
23 та 24 червня слідчі вручили підозру угрупованню за фактом незаконної порубки дерев у захисному лісовому насадженні, перевезенні та зберіганні незаконно зрублених дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 28 - ч. 4 ст. 246 КК України).
Досудове розслідування триває.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ