Діти на ярмарках у Царичанці зібрали на «УАЗ» для ЗСУ

Григорій Давиденко 20.09.2022 487

   В Царичанке реконструировали центральную площадь (фото).

    На передовій сьогоднішньої війни з російськими ордами, а їх в історії України за останнє тисячоліття було не менше сорока лише великих, дуже необхідні автомобілі. Бо їздити в зоні видимості ворога треба дуже швидко, по будь-яких дорогах і степах, інколи під обстрілами. За неофіційними даними, біля 90 % потреби української армії в автомобілях забезпечують волонтери. Цікавий досвід з’явився і у Царичанці: місцеві діти на ярмарках у серпні зібрали для потреб ЗСУ 43 тисячі гривень!

     Ідея заходу народилася у молодої волонтерки Юлії Виноградової. Її мужній батько, Сергій Виноградов, строкову службу пройшов у Афгані, а після нападу рф пішов захищати Україну. А мама Тетяна Виноградова ще з 2014-го постійно допомагає бійцям на фронті, передає необхідні ліки із власної аптеки. У серпні Юля запалила царичанських школярів прекрасною ідеєю: «Допоможімо нашим батькам, сестрам і братам захистити Україну! Робімо, що можемо, власними руками для ярмарку і збираймо кошти на автомобіль!»

       Відтак у серпневі недільні дні відвідувачі базару в Царичанці були приємно вражені побаченим – діти пропонували їм купити, наприклад,  власну картину зі щемними словами «увага, акція, кошти від продажу ідуть Збройним силам України!» Розчулені побаченим дійством відвідувачі базару переважно не купували дитячі вироби, а дружно передавали кошти малим захисникам власної держави. І таким чином дітлахам удалося назбирати чималі 43 тисячі гривень. До заходу долучилися й інші дорослі: «А в нас теж є діти, хай це буде від них», і підприємці Максим Сабарня, Олексій Василенко, Наталія Кривуля (в кафе якої готують найсмачнішу, за словами бійців на передовій, тушонку – прим. авт.), Сергій Омельян, Ігор Андрійченко, Надія Ярощук.

   Надійний УАЗ 2005 року випуску Юлія Виноградова знайшла у фермера із сусідньої Полтавщини. Коли хлібороб дізнався, хто і для кого купує у нього авто, то добре скинув ціну. А відомий механік Петро Остапенко полагодив ходову, замінив масло. Родина Виноградових разом із іншими заправили автомобіль, зібрали смаколики, засоби гігієни та інше, івано- яризівські жіночки додали спечених пиріжків, аби не порожнім «бобик» їхав.

   А коли на Діброві в Царичанці урочисто передавали авто своїм землякам, які служать у 60-й бригаді, то найбільшою радістю світилися очі дітей. Вони фотографувалися, просили покатати на тепер уже бойовій машині, приміряли «броники» хлопців – важкі! Дітлахи зі словами «повертайтеся з Перемогою!» урочисто вручили землякам ключі і документи на автомобіль, все, як і має бути. У дар бійцям волонтер Вікторія Травинська привезла маскувальну сітку на авто, сплетену руками жителів і біженців села Могилів.

      Насамкінець один із захисників України, родом із Царичанки, передав через газету «Приорільська правда» слова вдячності:

       - Відпустили з фронту всього на кілька годин, родину обійняти, дитячий, такий потрібний і цінний, подарунок отримати. Цінний не лише в практичному плані, хоча це дуже нам важливо. Цінний він тією надзвичайною енергією, зусиллями, які доклали ці маленькі українці, земляки – щоб допомогти дорослим, зробити і свій внесок у перемогу над ворогом. Дякуємо дітям, дякуємо їхнім батькам за прекрасне виховання таких дітей. Безмежна вдячність усім, хто підтримує, допомагає, вірить!

     Тепер на передовій війни з московськими сатрапами додає мобільності і непереможного українського духу нашим воїнам автомобіль, «зібраний» небайдужими дитячими руками царичанських дітлахів і їхнього славного волонтера-виховника Юлії Виноградової.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ