Для росії блокування «зернового коридору» - це формат демпінгу на ринку агропродукції , - Президент України

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2023 291
Для росії блокування  «зернового коридору» - це формат демпінгу на ринку агропродукції , - Президент України

Як заявив Президент Володимир Зеленський у понеділок, під час інтерв’ю представникам африканських ЗМІ, Україна не зривала домовленостей зернової угоди. Він висловив переконання, що навіть без участі РФ треба забезпечити роботу «зернового коридору».

"До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що якщо Україна відпустить, а Туреччина пропускатиме, то всі готові продовжувати постачання зерна», – зазначив Володимир Зеленський.
 

Глава держави наголосив, що Росія блокує роботу Чорноморської зернової ініціативи з метою тиску на світовий ринок аграрної продукції.
 

«Для Росії це формат демпінгу на ринку зерна, агропродукції для того, щоб блокувати Україну й бути єдиним великим експортером із цього регіону. Абсолютно зрозуміло: щоб розв’язувати свої політичні питання – тиск, і щоб саме їхні компанії заробляли гроші. Тиснути на країни Африки, Азії, Європейського континенту. Те ж саме було в них з енергетикою: з газом, з енергетичними ресурсами, з нафтою», – підкреслив Президент.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ