Наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2023 355
Наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут, - Генштаб

За оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ станом на 06.00 18.07.2023, протягом минулої доби ворог завдав 5 ракетних ударів із ЗРК С-300, понад 40 авіаційних ударів та здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

  • Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

 

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. На напрямках Мала Токмачка-Новопокровка та Велика Новосілка-Урожайне мали успіх, закріплюються на позиціях. Разом з тим, на Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. Противник чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Також, нашими захисниками було знищено 3 ударних БпЛА противника типу “Шахед-136” та 6 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження живої сили противника, дві важких вогнеметнімсистеми залпового вогню ТОС-1А “Солнцепьок”, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та станцію РЕБ окупантів.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ