Дніпровську бригаду розірвали і розкидали по фронту без зв'язку і техніки - Юрій Бутусов

Григорій Давиденко 21.08.2022 1206
    Бійці тероборони можуть розраховувати на права та пільги як у  військовослужбовців ЗСУ
      У соцмережах відомий військовий кореспондент Юрій Бутусов поширив надзвичайну новину:
     - Командир взводу 128-і бригади ТРО Дніпра Андрій Денисенко розповів шокуючу історію. Бригаду, яка застосовувалась у повному складі на одній із ділянок фронту, після позбавлення громадянства голови штабу оборони Дніпра Генадія Корбана розірвали на окремі батальйони, і розкидали по різних ділянках фронту. Можливо, це такий дивний збіг обставин, але в такому рішенні немає ніякої логіки. Оскільки батальйони ТРО не отримали ні зв’язку, ні бойової техніки, наслідки розриву бригади дуже негативні. Підрозділи вводяться в бій без налагодження взаємодії, логістики.
           Тобто зруйнували логіку застосування легко озброєної бригади, і звичайно, бійці це пов’язують з політичними причинами. Я сподіваюся, що військове командування розгляне цей скандальний випадок, та поверне усі батальйони бригади під командування штабу, який відповідає за забезпечення, бо інкаше такі діі послаблюють війська, і шкодять обороноздатності нашоі армії.
       Далі виклад цієї шокуючої історії від Андрія Денисенка, колишнього депутата Верховної Ради України:
       - За останню добу у двох взводах мого підрозділу ТрО 12 бійців з контузіями різного ступеню тяжкості. За попередній тиждень був лише 1.
Кожен день на фронті я ходжу, бігаю і повзаю на нулі між усіма передовими позиціями нашої роти - під мінометними, танковими, авіаційними обстрілами і просто стрілкотнею к@ц@пських дашек та утьосів.
Маю збиті й порвані у кров ноги, маю затятість і волю вистояти і перемогти, але не маю навіть рації, важкої зброї та повноважень змінити критичну ситуацію, коли сотні людей з нашого батальйону перетворені на живі мішені, які майже безкарно розстрілює ворог.
        І тому маю повне моральне право та обов’язок сказати те, що я зараз кажу.
Наші хлопці героїчно понад тиждень протрималися без зв‘язку, постачання, бронетехніки, з мінімальною вогневою підтримкою, на підножному кормі та ентузіазмі. Хоча нам казали, що це на 1, максимум 2 дні.
При цьому ніхто не побіг, не залишив позицій, не зрадив.
Але щоби уникнути непоправного - дальших втрат особового складу на даному напрямку і серед військовослужбовців тероборони ЗСУ взагалі - потрібні конкретні кроки від вищого військово-політичного керівництва, а саме:
1. Припинити, нарешті, надавати слабкоозброєним легкопіхотним частинам ТрО самостійні райони оборони, а використовувати їх повністю або окремими підрозділами лише на посилення у межах районів оборони лінійних бригад та батальйонів ЗСУ.
А якщо таке трапилося, як у нашому випадку, негайно виправити цю помилку.
2. Поставити на жорсткий контроль забезпечення зв‘язком, водою, продовольством, техзасобами, озброєнням і БК частин і підрозділів, які виводяться на лінію зіткнення, у передові позиції. І не допускати на нулі ситуацій, як у нашій частині, коли ми сліпі, глухі й беззубі бомжуємо по посадках, збираючи воду і продовольство, залишені нашими попередниками.
3. Необхідно уникати дезорганізації бойових колективів, зберігати готові системи військової та логістично-постачальної взаємодії. В нашому випадку - треба негайно відновити єдність 128 бригади ТрО, всі батальйони якої, включно з нашим, розірвані і розкидані по різних ОУВах, областях, придані іншим бригадам, а насправді виявилися нікому непотрібними безхатченками і безбатченками.
        І це лише тому, що якомусь параноїку-неадеквату в ОПУ здалося, що наша бригада дніпровського формування - «приватна армія Корбана», яку треба порвати з остервенінням рашистів, запхавши у найглибші дупи цієї війни.
Сподіваюся, мене почують. А як ні - нехай приготуються нести відповідальність за все.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ