ДО БАНДИ РЕКЕТИРІВ НАЛЕЖАВ І ДЕПУТАТ

За матеріалами інтернет-видань 12.12.2023 320

До банди, яка викрадала людей та "вибивала" з них гроші

"УКРАЇНСЬКА ПРАВДА" — ВІВТОРОК, 12 ГРУДНЯ 

До банди рекетирів, яка викрадала людей та вибивала гроші, причетний депутат – правоохоронці

Правоохоронці затримали депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, який входив до складу викритої раніше злочинної організації в регіоні.

Джерело: СБУ, Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, прокуратура Житомирщини, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Дослівно ДСР: "Депутату міської ради про підозру у  незаконному позбавленні волі двох осіб, із заподіянням їм фізичних страждань, вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над близькими родичами потерпілих, обмеження їх прав (вимагання), вчинених за попередньою змовою групою осіб". 

 

Михайло Лукомський

Деталі: За даними джерела УП, йдеться про обраного від Радикальної партії Олега Ляшка депутата Коростишівської міськради ексвіцемера Михайла Лукомського.

За даними слідства, злочини він скоїв разом із місцевим жителем. Спільник депутата наразі проходить у кримінальному провадженні як співучасник злочинної організації.

Вони безпідставно звинуватили двох місцевих мешканців у злочині, який ті не скоювали, у багажнику авто вивезли їх до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину. Після цього погрожували батькам потерпілих та вимагали у них "відкуп" - сплатити по 2 000 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Також, у зв’язку зі встановленням додаткових обставин стосовно злочинної організації, до якої входить спільник депутата, організатору та вісьмом її учасникам повідомлено про нові підозри.

  • У серпні 2023 року правоохоронці провели спецоперацію на Житомирщині та затримали вісім осіб – лідерів та активних учасників організованої злочинної групи. В ході подальшого розслідування оперативники та слідчі отримали докази причетності затриманих та ще двох їхніх спільників до вчинення щонайменше 40 епізодів злочинної діяльності.
  • Зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити – викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень у місті.
  • Суми, які вони вимагали як сплату "боргів", коливалися від 3000 до 500 000 гривень.
  • Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ