Донеччина остерігається сарани

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 96
Донеччина остерігається сарани

Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє про загрозу проникнення шкідників родини саранових з Харківщини та Дніпропетровщини на територію Донецької області.
Масовий спалах розмноження саранових спостерігається переважно в посушливі та наступні за ними роки. Так, аномальні погодно-кліматичні умови поточного року, зокрема посуха та недостатня кількість опадів, сприяли масовому відродженню та розповсюдженню представників родини саранових.
В умовах Донецької області доволі поширені такі види шкідників: сарана італійська, або прус, перелітна чи азійська, а також її підвиди: середньоруська, мароканська та інші.
 Особливу небезпеку для рослин становлять зграї перелітних саранових. Дорослі шкідники групами перелітають на відстані до кількох десятків кілометрів, а під час сильних вітрів зграї стадних саранових може заносити на відстань понад 200 км за добу.
Необхідно встановити постійний моніторинг на посівах багаторічних трав, сорго, неорних земель (яружно-балкова система), тощо. У разі виникнення личинок саранових (10-15 шт/м2) потрібно терміново вживати заходи для знищення особливо небезпечного шкідника.

Детальна інформація щодо біологічних особливостей саранових та методів боротьби з ними наведена на офіційному сайті ГУ Держпродспоживслужби за посиланням: https://dndpss.gov.ua/news-03072024/.

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ