Досвід британських фермерів корисний для українських

За матеріалами інтернет-видань 14.10.2024 133
Досвід британських фермерів корисний для українських

У Лондоні очільник ВАР Андрій Дикун зустрівся з представниками Національної фермерської спілки Великобританії (NFU). Вона об’єднує понад 45 тисяч фермерських підприємств і  є однією з найвпливовіших і найповажніших торговельних організацій у Великій Британії.
Під час зустрічі з Томом Бредшоу, президентом NFU, та Ендрю Кларком, директором з питань політики, обговорили питання співпраці та обмінялися досвідом щодо захисту інтересів фермерів. Британська сторона висловила підтримку українській ініціативі заборонити експорт насіння, сільськогосподарської техніки та агротехнологій до росії. Також пообіцяли зробити відповідні кроки як у себе в країні, так і на рівні ЄС.
Також під час зустрічі йшлося про досвід Великобританії щодо виходу з ЄС, зокрема його вплив на агросектор. За словами британських фермерів, початкові побоювання щодо втрати ринку не виправдалися, і зараз вони відчувають переваги незалежності від європейського законодавства у сфері сільськогосподарського виробництва.
За словами Андрія Дикуна, британські фермери наголосили, що після виходу з ЄС відчули більше свободи у прийнятті рішень і менше регуляторного тиску. Цей досвід важливий для України, і  варто ретельно підготуватися до вступу в ЄС, щоб захистити інтереси аграріїв і скористатися новими можливостями.

 

Всеукраїнська Аграрна Рада

 

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ