«Страх в очах, неправда в словах», або Звернення Філатова

За матеріалами інтернет-видань 14.10.2024 156
 На зображенні може бути: 1 особа та текст
  Що відбувається в Дніпрі ⁉️
   Олександр Купрієнко, член Правління ГО "Громадський Контроль", сторінка ФБ.
   Друзі, важко згадати, щоб останні роки я погоджувався з Борисом Філатовим, але цього разу підтримую його тезу, що "мовчати далі вже неможливо" і треба трохи розповісти, що відбувається в Дніпрі. А події ці непересічні.
✔️Почнемо із виступу 10 жовтня.
         ‼️Найголовніше.
   Цим виступом Філатов підтвердив, що НЕ визнає жодних звинувачень своїх підлеглих у корупції (в т. ч. на підтримці ЗСУ з бюджету) та повністю в курсі усіх кримінальних справ. Отже, є фактичним співучасником цих дій, як вища посадова особа, підлеглі якої потенційно вчиняли ці злочини‼️
❓️Навіщо Філатов зробив звернення❓️
                      СТРАХ В ОЧАХ
✅️Цей виступ - гарна новина для містян і погана для команди Корбана-Філатова.
Ці люди все своє свідоме життя займались корумпуванням судової і правоохоронної системи. Рейдерством та "віджимом".
   Коли прийшли до влади в Дніпрі, то ці свої зв'язки та вміння перенесли на прикриття корупції з бюджету Дніпра.
❌️️Зараз "порішать" не виходить.
❌️️Сумки з грошима ніхто не бере(чи майже ніхто).
❌Виїхати з країни та втекти фактично не можливо.
❌️Ситуація критична. Звичні алгоритми дій зламались.
   Єдиний варіант на зараз - публічна роль "жертви" поганих правоохоронців.
Подивимось, як швидко дійде до ролі "жертви режиму".😏
❗️Впевнений, що цей публічний "тиск" на правоохоронні органи не спрацює, бо звернення до громади, яку Філатов на "х-* вертів" всі майже 10 років правління, очевидно не знайде серйозного відгуку емпатії у містян.❗️
😡Навіть під цим зверненням він знову ображав дніпрян, до яких звернувся🤦‍♂️
ℹ️ ️Головні тези із звернення Філатова та їхнє спростування ℹ️
                   БРЕХНЯ В СЛОВАХ
1️⃣ Б. Філатов 🗣"За останні декілька тижнів проти дніпровської міської ради розгорнуто безпрецедентну компанію зі знищення місцевого самоврядування. Десятки кримінальних справ, сотні обшуків, численні арешти."
     ❌️ Маніпуляція.
✅️Дійсно СБУ, НацПол, ДБР, БЕБ та прокуратура працюють дуже ефективно і зробили за пару місяців, напевно, більше, ніж за усі 9 років управління містом Філатовим та Корбаном.
✅️Нарешті, купа справ, що затягувались та не відкривались почали отримувати докази та підозрюваних. Про це напишу окремо.
⛔️Але це не "знищення місцевого самоврядування", а чітка боротьба із тими, хто його знищував до цього та зробив з Дніпра, напевно, корупційну столицю України.
Як кажуть не місцеві правоохоронці "Такої наглості та дичини з бюджетом та корупцією ми не бачили ніде в України".🤔
2️⃣ Б. Філатов 🗣"Я не згущую фарби. Але скоро не залишиться жодного професійного керівника, який зможе виїхати на місце ракетного удару."
"Якщо так триватиме надалі, то вже прокурори зі слідчими будуть вести міське господарство, ліквідовувати наслідки обстрілів та готувати місто до опалювального сезону."
   ❌️Це брехня та маніпуляція.
   Філатов намагається перекласти відповідальність на правоохоронців за життя міста. Лякаючи їх цим.
Це не пройде, Борисе Альбертовичу. А лише пришвидшить події, якщо ви перестанете займатись управлінням міста. Як кажуть "поганому танцюристу ноги заважають".
❗️Важливо❗️
   Я не чув про жодну кримінальну справу, де звинувачувалися б прості робітники комунальних підприємств, які і готують місто до опалювального сезону, розбирають завали, ремонтують і т.д.
✔️Звинувачують ТОПів міської ради та афільованих фірм, які займаються виведенням грошей з бюджету і лише шкодять нормальному функціонуванню міста.
3️⃣ "Міськрада Дніпра вже не може придбати ані дрони, ані РЕБи — через безкінечне цькування тих, хто цілодобово працює над життєвою спроможністю міст України."
❌️Брехня та маніпуляція.
   В бюджеті Дніпра лише 4️⃣% йде на підтримку ЗСУ.
Це формально закладено, витрачено на зараз іще менше. Дніпро пасе задніх у підтримці ЗСУ серед інших обласних центрів. Про це рух Гроші на ЗСУ Дніпро і я пишу постійно.
❗️Більше того, частина кримінальних справ відкрита зараз, якраз по розкраданню бюджетних грошей, виділенних на підтримку ЗСУ❗️
😡Тепер Філатов фактично каже, що взагалі зупинить підтримку ЗСУ😡
   Але ніщо не заважало міській раді 04.10.2024, лише 10 днів тому, об'явити тендер "Послуги з благоустрою..з поточного ремонту автошляхів" на 8️⃣3️⃣ млн.грн. з умовою виконання до кінця року.
🔴Тобто "вбухати" в листопаді-грудні під час дощів та заморозків 83 млн.грн. у ремонт доріг можливість є. А на ЗСУ можливість різко пропадає. Все понятно.🔴
Посилання на тендер буде в коментарях.
   Є ще декілька цікавих тверджень та анонсів у зверненні. Але про них можливо напишу вже іншим разом. Як і про інші аспекти того, що відбувається в Дніпрі із Філатовим і Ко.
⚠️Якщо коротко, узагальнена характеристика по цьому виступу, яку я чув "Він просто очманів та не знає, що робити"⚠️
Далі буде...
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ