ДП «Документ» має 84 млн. грн. фінансових порушень

За матеріалами інтернет-видань 14.01.2024 398
ДП «Документ» має 84 млн. грн. фінансових порушень

За повідомленням Державної аудиторської служби України, державне підприємство «Документ» щорічно витрачає мільйони гривень на утримання власного автопарку та неефективно контролює нещодавно відкриті зарубіжні філії для оформлення закордонних паспортів українцями, які перебувають за межами держави.
Аудитори встановили також, що ДП «Документ» залучило сторонніх осіб та витратило на адміністрування Єдиного державного демографічного реєстру та ідентифікації громадян іноземців та осіб без громадянства 8,4 млн. грн., але не змогло документально підтвердити оплату послуг.

Як зʼясувалося, громадяни України, оформлюючи паспорти закордоном, поряд із оплатою сервісних послуг державного підприємства сплачували за законодавством й адміністративний збір, що визначався у гривнях та зараховувався до Державного бюджету України.

Також виявлено факти, коли на роботу до філій брали близьких осіб.

Загалом на премії, оплату праці за невідпрацьований час, ремонтні роботи та інші послуги ДП «Документ» зайво витрачено понад 45 млн грн.

Сума неефективного використання коштів на підприємстві сягає близько 84 млн грн.

Додамо, що ДП «Документ» займається прийомом заяв-анкет громадян на оформлення біометричних документів та їх видачі, має у різних регіонах України центри обслуговування, а також надає комплекс сервісних послуг у сфері міграції, у тому числі проставлення апостилю, оформлення страхового полісу і довідки про наявність або відсутність судимості, забезпечення офіційного перекладу інше.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ