Дві третіх частки площ господарств Львівщини займають овочі борщового набору
У рейтингу областей України Львівщина посідає перше місце за площами вирощування овочевих культур, за обсягами валового виробництва – друге місце. Частка Львівщини складає близько 11,0% в загальному виробництві овочів по Україні.
Впродовж 2018-2023 років посівні площі у господарствах усіх категорій збільшились на 67% , обсяги виробництва - на 67,5%
У промисловому виробництві площі вирощування овочів впродовж останніх шести років зросли на 53,8% , обсяги валового виробництва – на 43,5% . В обох категоріях найбільше збільшились площі та зросли обсяги виробництва цибулі, капусти всіх видів, столового буряка, моркви.
В структурі вирощування в господарствах усіх категорій дві третіх частки площ займають овочі борщового набору - капуста всіх видів (34,4%), морква (10,6%), буряк столовий (9,9%), цибуля (10,1%), часник (5,7%), - решта (29,3%) салатні та зелені овочі.
В комерційному секторі структура вирощування дещо інша, а саме переважають салатні та зелені овочі (63,5%), решта - капуста (12,0%), буряк столовий (8,0%), морква (9,3%), цибуля (6,0%).
Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я